IdeaTorrent

Idea sandbox Idea sandbox
Popular ideas Popular ideas
Ideas in development Ideas in development
Implemented ideas Implemented ideas
Idea #364: Donar suport i unir-se al moviment Extinction Rebellion

bug This idea was marked as implemented the 13 March 19.
Written by dario the 16 Dec 18 at 23:12. Category: Pirates de Catalunya. Related project: Nothing/Others. Status: Implemented
Rationale
[La votació es tancarà el dimecres 26 a les 23.59]

Extinction Rebellion és un moviment internacional que neix com resposta a l'últim informe sobre clima de Nacions Unides. En resumides comptes, l'informe diu que tenim 12 anys per a retallar les emissions molt més enllà de l'acord de Paris i què no duem a bon ritme.

Està impulsat per Rising Up, una organització britànica, i compta amb el suport de nombrosos científics, europarlamentaris, etc.

En el manifest oficial, reivindiquen propostes molt pròximes a l'ideari pirata:

- Basa les seves reivindicacions amb fets i evidències científiques.
- Reclamen transparència i mecanismes de control democràtics.
- Reclamen una democràcia moderna i participativa.

Per això, proposo que Pirates se sumi al moviment, registrant-se com entitat associada i adoptar-ne les reivindiacions com a pròpies, com aplicació dels punts d'ideari 7 i 16:

Legislem amb evidències i diàleg. Promourem la política basada en evidències i el pensament crític per a la creació de nova legislació i els processos participatius oberts a tota la ciutadania.

Respectem el medi ambient. Promourem la recuperació de l’entorn natural i la sostenibilitat fonamentada en la ciència per donar suport i continuïtat per a les futures generacions. Fomentarem polítiques efectives de reducció, reutilització i reciclatge de residus, així com la recuperació dels recursos naturals explotats.

A més, organitzar actes i accions en la línia d'Extinction Rebellion, treballant-hi en coordinació, ajudar amb eines, etc. És a dir, implicar-nos en el seu arrelament i funcionament locals.

28
votes
implemented
Selected solution (#1): Donar suport i unir-se al moviment Extinction Rebellion
Written by dario the 16 Dec 18 at 23:12.


Duplicates


Comments
No comments.

Post your comment
Syndicate content