IdeaTorrent

Sala d'espera Sala d'espera
Votacions Votacions
En desenvolupament En desenvolupament
Finalitzades Finalitzades
Idea #130: Contra la repressió al moviment 15M

bug La votació d'aquesta proposta ha finalitzat el 10 October 11.
Escrit per capita el 3 Oct 11 a les 23:47. Categoria: Pirates de Catalunya. Projecte vinculat: PIRATA.CAT. Estat: Finalitzada
Raonament
Votació a tancar el proper 9 d'octubre a les 21h.

Ens han demanat que us consultem això: http://www.acampadadebarcelona.org/index.php/ca/acampadabcn/item/423-contra-la- repressi%C3%B3-al-moviment-15m

--

Contra el procés repressiu al moviment 15M

Avui, dia 3 d’octubre han estat practicades com a mínim tres detencions arrel de la protesta que va tenir lloc el 15 de juny de 2011, a les portes del parc de la Ciutadella de Barcelona. Volem expressar tot el nostre suport a totes les persones que es puguin veure represaliades per aquests fets i el rebuig més ferm al proces jurídico-político que ha obert l’Audiència Nacional.

El conseller d'Interior del govern de la Generalitat, Felip Puig i el magistrat de l'Audiència Nacional Eloy Velasco estan impulsant una operació repressiva, amb la col·laboració de la Fiscalia General de Catalunya, contra un moviment social massiu que està plantant cara a les polítiques de retallades pressupostàries, en àmbits tan importants com l'ensenyament i la sanitat entre d'altres. En lloc de parar atenció al malestar ciutadà envers la crisi i les retallades antisocials, els poders fàctics responen amb la repressió i la criminalització de la dissidència. A aquesta situació cal afegir-hi el paper fonamental que una entitat tan antidemocràtica i poc representativa com Manos Limpias ha tingut en aquest procés. Ells han estat els impulsors del próces, presentant una querella criminal contra el 15-M davant l’Audiència Nacional. A tot això s’hi suma el procés penal que estan patint 6 persones als jutjats de Barcelona per la mateixa protesta.Cal destacar que l'Audiència Nacional és una institució hereva del 'Tribunal de Órden Público' franquista (TOP), un tribunal d'excepció utilitzat històricament en casos amb un caire clarament polític. Les persones que afrontaran aquest procediment són acusades d'un delicte “Contra les Institucions de l'Estat”, delicte que no ha estat mai aplicat a les múltiples protestes esdevingudes davant dels diversos parlaments autonòmics, el Congrés dels Diputats o el Senat. Tampoc no va passar l'any 1984 quan, cal recordar-ho, una multitud de militants de Convergència Democràtica de Catalunya, congregats a les portes del Parlament, va protagonitzar una protesta molt més contundent que la del 15 de juny, en aquest cas contra els diputats del Partit dels Socialistes de Catalunya. Aleshores, els dirigents convergents no van fer cap referència a la honorabilitat d'una de “les màximes institucions del país”.

Entenem aquestes actuacions no com una acció contra persones específiques -que en tot cas serien bocs expiatoris - sinó com un atac al conjunt del moviment 15M. Un moviment amb un recolzament social molt elevat que encapçala la crítica a l'actual sistema de representació política, així com a les mesures econòmiques d'austeritat neoliberal promotores de segregació i exclusió social.

La convocatòria del 15 de Juny del 2011 va ser una decisió presa a partir del debat públic, obert, transparent i horitzontal que van tenir les multitudinàries assemblees d'aleshores. És per això, que creiem que aquest procés constitueix un atac a tot el moviment.

Aquesta protesta va ser instrumentalitzada i exagerada pel conseller d´Interior Felip Puig i el govern amb imatges hàbilment construïdes, com la de l'arribada del president de la Generalitat i altres membres del Govern en helicòpter al Parlament. L'objectiu de Convergència i Unió (CiU) amb totes aquestes cortines de fum ha estat prou clar: desviar l’atenció pública del que estava passant dins de l'hemicicle, on es debatien uns pressupostos antisocials absolutament il·legítims, en tant que no constaven a cap programa electoral i no van passar per cap referèndum vinculant.

No obstant això, el diumenge 19 de juny una marea humana de més de 200.000 persones va respondre tant al muntatge polític com a les greus retallades socials patides per la població catalana en els darrers mesos, manifestant-se sota el lema 'El carrer és nostre, no pagarem la vostra crisi'.

Reafirmem, un cop més, el nostre rebuig a les actuacions judicials i policials en curs contra el moviment, reiterem el nostre suport a les persones processades i a les que poden encausar en un futur i anunciem que, lluny d’espantar-se de la persecució, el moviment 15-M continuarà sortint al carrer i treballant per deixar ben clar que “no som mercaderies en mans de polítics i banquers”.

Finalment, fem una crida a concentrar-nos contra l’actuació repressiva i contra les retallades a la plaça de Catalunya de Barcelona, avui dilluns a les 19 hores.

Tots i totes som 15-M.

#15mlliure

Signatures:

Assemblea de Sants, Assemblea de Gràcia, Assemblea del Casc Antic, Assemblea de Poble Nou, Assemblea de Sant Andreu, Assemblea de Clot-Camp de l'Arpa, Assemblea de Drets Socials de l’Eixample, Assemblea de
Etiquetes: en podeu posar diverses separant-les amb comes: 15m adhesi catalunya de manifest piratacat pirates societat

41
vots
implemented
Proposta (#1): Adherir-nos al manifest
Escrit per capita el 3 Oct 11 a les 23:47.
Que Pirates de Catalunya s'hi adhereixi al manifest:


Duplicades


Comentaris
fabianplaza wrote on the 4 Oct 11 at 09:16
Estoy a favor de adherirnos al manifiesto y estoy a favor de las movilizaciones, pero es importante que sepamos que, efectivamente, los hechos ocurridos ante el Parlament *sí* fueron delictivos. Es decir, hay base jurídica para perseguir a los responsables. Otra cosa es que lo consideremos moral; pero no están haciendo nada ilegal (solo quería que constara).

benastruga wrote on the 4 Oct 11 at 09:51
Estic d'acord en que hi ha base jurídica per procedir però em sembla que també hi ha base jurídica per tal que primer els citin i si no compareixen, llavors procedeixin per tal que compareixin però, d'entrada, no cal privar d'un dret fonamental i si no cal, hi ha base jurídica per no fer-ho.

ivan wrote on the 4 Oct 11 at 23:22
Em sembla del tot encertat que ens sumem al manifest, que em temo molt que es veurà modificat amb més detinguts. Com que ja hi ha companys que han destacat la part legal, jo destaco que tot això ve de l'única querella dels fatxes de "Manos Limpias".
Aprofito el meu primer comentari per saludar a la comunitat Pirata.

belbosCk wrote on the 5 Oct 11 at 17:48
+1


Post your comment
Contingut sindicat