IdeaTorrent

Sala d'espera Sala d'espera
Votacions Votacions
En desenvolupament En desenvolupament
Finalitzades Finalitzades
Idea #162: Posicionament de PIRATA.CAT respecte la vaga general

bug La votació d'aquesta proposta ha finalitzat el 20 March 12.
Escrit per santi.casas el 10 Mar 12 a les 18:10. Categoria: Economia. Projecte vinculat: PIRATA.CAT. Estat: Finalitzada
Raonament
Davant la convocatòria de vaga general pel proper 29 de març, la junta de PIRATA.CAT ha decidit passar a votació les següents tres opcions respecte al nostre posicionament.
Etiquetes: en podeu posar diverses separant-les amb comes: vaga

47
vots
implemented
Proposta (#1): Posicionar-se A FAVOR de la convocatòria de la Vaga General
Escrit per santi.casas el 10 Mar 12 a les 18:10.
Hi ha motius suficients per a una vaga general i per tant Pirates de Catalunya ha de donar suport a la convocatòria.
-33
vots
implemented
Proposta (#2): Posicionar-se EN CONTRA de la convocatòria de la Vaga General
Escrit per santi.casas el 10 Mar 12 a les 18:14.
En aquests moments, una vaga general no sembla ser la millor manera d'aconseguir superar la situació econòmica de l'estat espanyol, i Pirates de Catalunya es posiciona en contra.
7
vots
implemented
Proposta (#3): NO POSICIONAR-SE davant la convocatòria de la Vaga General
Escrit per santi.casas el 10 Mar 12 a les 18:21.
Els motius de la convocatòria no formen part de l'ideari pirata, i donat que dins les persones afiliades hi ha diferents opinions, Pirates de Catalunya es manté neutral davant la convocatòria de vaga general.
8
vots
implemented
Proposta (#4): Exercir el dret a vaga de forma individual.
Escrit per carlos1377 el 12 Mar 12 a les 09:59.
Como partido político dejar a cada afiliado y simpatizante dejar ejercitar este derecho de forma individual.


Duplicades


Comentaris
itorres wrote on the 10 Mar 12 at 19:57
Declaració Universal de Drets Humans Article 23

Tota persona té dret al treball, a la lliure elecció de la seva ocupació, a condicions equitatives i satisfactòries de treball, i a la protecció contra l'atur.

Tota persona, sense cap discriminació, té dret a salari igual per igual treball.

Tothom que treballa té dret a una remuneració equitativa i satisfactòria que asseguri per a ell i la seva família una existència conforme a la dignitat humana, completada, si cal, amb altres mitjans de protecció social.

Tothom té dret a constituir sindicats per a la defensa dels seus interessos i a afiliar-s'hi.

FranciscoCerveraMartin wrote on the 11 Mar 12 at 00:48
itorres... es exactamente el artículo que iba a citar.

Esta huelga no es para conseguir proteger el artículo 23 de los derechos humanos ni para implantarlos... Es sencillamente para que los sindicatos y algunos partidos "parezca" que hacen algo.

Esta huelga podría ya haberse hecho en el 2010, con la primera reforma laboral... pero no se hizo.

Y la conclusión a la que llego, es que esta se hace "de cara a la calería".

Yo no participo en acciones de marketing barato.
De ahí mi voto en contra.

Si se quiere hacer algo constructivo, recogida de firmas para una ILP. Todo lo demás es perder el tiempo.

santi.casas wrote on the 11 Mar 12 at 07:29

Sols una reflexió que res te a veure amb la vaga ...

Quan escric aquest comentari, la opció A te 14 vots positius y la opció B te 16 negatius.

No us fa que pensar? A mi sincerament, em preocupa ...

La democràcia és, sobre tot respecte a la diferència i al que pensa diferent de mi ...

Em temo que cada vegada més és intolerància i guanyar (si es possible destruir a l'adversari) ...

Emecefe wrote on the 11 Mar 12 at 09:21
Aquesta reforma laboral no arreglara lo que es diu que es preten, que es crear llocs de treball, per lo que estic en contra d aquesta reforma. Tambe crec que no podem quedar-nos parats amb tanta injusticia, i aquesta reforma es una mes. Per altra banda, aquesta vaga no crec que arregli res, i com han dit abans, es marketing barato de CCOO i UGT, uns sindicats venuts i inutils per als asalariats (si, al ZP li van fer també una vaga general per la seva reforma lateral, però al dia següent, se'n van oblidar !). Ans al contrari, podria tindre (petits) efectes negatius. Dit aixo, jo voto en contra de la vaga, pero a favor d asistir a la manifestacio que probablement hi haura despres (millor amb els del 15M que amb aquestos sindicats apalancats). Com faig fer ficar aquesta opcio i que sigui una cuarta opcio per votar?

Atridas wrote on the 11 Mar 12 at 10:18
Mireu, he votat per la opció de no posicionar-nos tot i que estic temptat de votar per posicionar-nos en contra de la vaga. M'explicaré.

Havent llegit articles d'economistes i amb simple observació de l'atur crónic d'aquest país, sembla molt evident que alguna cosa s'està fent malament des de fa molts anys (recordem que l'atur abans de la crisi era més alt que l'atur durant la crisi a majoria de països Europeus i EEUU). Des d'aquest punt de vista trobo que lo pitjor que es pot fer, en qualsevol cas, és deixar les coses com estan.

I no ens enganyem, la vaga és per demanar que les coses continuin com eren, i això és inacceptable.

Que la reforma laboral potser no és perfecte? Segurament. Però en tot cas sentim una mostra dels arguments a favor i en contra.

A favor:
El sistema actual protegeix molt els empleats fixes i fa que sigui un risc per les empreses contractar a nova gent (això crea un mercat laboral dual, amb els "antics" treballadors "privilegiats" i els nous treballadors en permanent estat precari), un dels objectius principals de la reforma és reduir la dualitat i reduir el risc de contractar nous empleats.

En contra:
És una reforma de dretes.
Farà que facin fora a tothom.
No s'ha negociat amb els sindicats (fals: els sindicats han tingut més d'un any per arribar a un acord amb la patronal i han estat incapaços, així que s'ha optat per fer la reforma pq, com ja he dit, l'immobilisme és pitjor SEGUR).

papapep wrote on the 11 Mar 12 at 15:59
En relació al comentari de n' @Atridas: pels que no ho conegueu hi ha un bloc, on hi escriuen diverses persones, on fa temps que parlen de la crisi, les causes, possibles sortides, possibles reformes, etc, des de la, penso, objectivitat, amb diversos punts de vista. A vegades hi estic d'acord i d'altres no, però com a mínim són articles treballats i amb no massa càrrega política, si és que això és possible en aquests casos:

http://politikon.es/

molt concretament, em crida l'atenció la sèrie (http://politikon.es/author/kantor/) sobre la reforma laboral i aquest article en concret:

http://politikon.es/2012/02/28/contrato-unico-con-indemnizacion-marginal-decrec iente-2/

@santi.casas penso que no entenc el teu comentari. Si el sistema de votació ho permet, quin és el problema?

Salut.

ningu wrote on the 11 Mar 12 at 19:57
Crec que hem de recolzar la convocatòria de vaga, però no pas per tal o pasqual sindicat o slogan, sinó per a fer palès que això no ho han votat els electors, vaja, que és una mesura antidemocràtica.

GabiG wrote on the 11 Mar 12 at 20:53
Entenc el raonament d´en Francisco Cervera i fins i tot comparteixo el plantejament de que aquesta es una vaga feta per "marketing" per part d´uns sindicats apoltronats i divorciats de la realitat diaria del treballador mig.

Pero el problema que s´hem planteja es que un fracàs de la vaga s´interpretarà com una convalidació de la Reforma laboral i un triomf del govern.
Tots sabem que serà així. Ja es cuidarà prou tant la maquinaria oficial de propaganda com la maquinaria oficiosa en forma dels seus medis afins de subratllar el fracàs dels sindicats i el "recolzament" del poble a la reforma laboral.

Aixi doncs, que fer?

Potser no tenim més remei que recolzar uns sindicats podrits, encara que sigui com a mal menor.GabiG wrote on the 11 Mar 12 at 21:05
Per un altre banda, estic d´acord amb en Santi.

Crec que algún dia ens hauriem de replantejar els vots negatius.
Potser podriem reflexar aquest vot "negatiu" simplement assegurant-nos de posar sempre l´opció "contraria" i guanyarà la que s´emporti més vots, pero sempre seràn vots positius i mai serviràn per restar.

Atridas wrote on the 11 Mar 12 at 22:49
@papapep no, si estic molt d'acord amb l'article que m'has passat, m'ha convençut força.

Però malauradament, la convocatòria de vaga no és per demanar un contracte com el de l'article que m'has passat (estaria d'acord a fer les accions que fossin necessàries) sinó és per mantenir els "privilegis" (o drets) dels "jarrones jao-ming" que parla l'article (entre els quals, no ho oblidem, hi ha els sindicats [representants sindicals]).

Ja que hi som, us envio una altra reflexió al respecte: http://salaimartin.com/random-thoughts/item/243-huelga-general-si-sale-cara-gan as-tu-y-si-sale-cruz-pierdo-yo.html

d'en xavier sala-i-martí (per qui no el coneixeu, és el tio més liberal que mai ha parlat català).Paral·lelament, seguint una mica la idea de'n Sala-i-martín i una mica de teories conspiranoiques, se m'ha acudit que:
1 - D. M. Rajoy sabia que la reforma laboral provocaria una vaga general, la fes com la fes.
2 - Si la vaga general surt bé, D. M. Rajoy guanya arguments per anar a pidolar a europa.
Alguna cosa em diu que Rajoy probablement ha fet la reforma jarcor per provocar la vaga, anar a europa a pidolar i, si li b en gana, rebaixar-la una mica (que, oju, no m'agradaria pq una reforma a mitjes acostuma a ser pitjor que qualsevol altre cosa. Però en fí...)

alexm wrote on the 11 Mar 12 at 22:57
@papapep el problema que esmenta en @santi.casa es produeix perquè hi ha dues propostes que en realitat són la mateixa: una proposta és a favor i l'altra és en contra. Aquesta segona no calia pas perquè qui estigui en contra de la primera, ja podia votar negativament.

Cal anar amb molt de compte a l'hora de formular les propostes perquè no passin aquestes coses.

alexm wrote on the 11 Mar 12 at 23:01
Ara que m'hi fixo millor, la tercera opció també sobra perquè justament l'ideatorrent permet triar no posicionar-se marcant el color taronja.

Per tant, quan hi hagi propostes de sí/no/neutre, no poseu 3 opcions el proper cop.

FranciscoCerveraMartin wrote on the 12 Mar 12 at 01:25
Es discutir sobre el sexo de los angeles :) En general se entiende bastante bien la votación...

Pero por otro lado, todabía no he encontrado una argumentación que encuentre valida para apoyar la huelga.
Y estoy dispuesto a dejarme convencer de que es bueno que la apoyemos. Pero la realidad... (mal inicio de frase), es que esta manifestación, no va a hacer que el gobierno se replantee la reforma. A diferencia de Grecia, el gobierno elegido en las urnas, es el PP... :P

Quien quiera asistir a la manifestación y participar en la huelga, lo veo muy correcto. Pero lo veo vano. Y creo más interesante posicionarse mediante un artículo de prensa detallado, explicando, porque esta reforma, no hace lo que se supone que debe hacer, que es favorecer la contratación.

Por otro lado. Al citar el artículo 23 de la DUDH. Se tiene que explicar, porque afecta a este...

Así que por favor. Animos a los votantes a favor de la huelga, que me expliquen el por que si.

Sin embargo, los argumentos que se me ocurren para no apoyarla, son claros.
1. Maniobra de marketing creada por sindicatos, PSC y IU entre otros.
2. La huelga no va a ocurrir sin incidencias, ni la posible manifestación de forma tranquila.. Y ya tendrán otra excusa para que las fuerzas de seguridad "caneen" a los manifestantes.
3. Y CREO QUE LA MAS IMPORTANTE... Nosotros, sobre todo nosotros, que somos quienes estamos defendiendo una nueva forma de hacer las cosas, basada en el diálogo, la lógica y la razón, no debemos sumarnos a esta manifestación sin estudiar previamente otras vías de actuación, como la judicial... (ver si podemos denunciar por anticonstitucional la reforma, o incluso denunciar por negligencia a los legisladores, si somos capaces de demostrar que la ley no va llevar el camino que ellos afirman), la puesta en marcha de ILP o alguna otra cosa que pueda surgir mediante las sugerencias de nuestros afiliados...

;) Cuidaos.

joan.rovira wrote on the 12 Mar 12 at 01:25
Jo estic d'acord en que "Hi ha motius suficients per a una vaga general" dins la lògica dels actuals sindicats, però no crec que d'això se'n seguexi necessariament la segona part "i per tant Pirates de Catalunya ha de donar suport a la convocatòria"
No veig coherent amb decisions anteriors que Pirates es manifesti a favor o en contra de la vaga. Concretament, quan varem elaborar el darrer programa electoral, va haver-hi consens en que ens limitariem a temes de democràcia, transparencia, drets de propietat intel.lectual i questions relacionades amb els drets a la xarxa. Per altra banda, manifestem sovint que Pirates no es de dretes ni d'esquerres, i la posició a favor de la vaga em sembla clarament recolçada per el que convencionalment s'enten com la "esquerra". Finalment, crec un cop més que no s'hauria de posar a votació cap qüestió sense una discusió prèvia seriosa de les raons i les opcions. En conseqüència he votat la 3.

santi.casas wrote on the 12 Mar 12 at 07:41
Perdoneu, però segueixo amb el meu offtopic, responent alguns dels comentaris ...

Primer de tot, dir que comparteixo la visió del @joan i entono el mea culpa respecte a que potser caldria haver-ho discutit més abans de passar-ho a votació ...

A hores d'ara el resultat és:

- A: 31
- B: -21
- C: 6

No sabria com reflectir aquest resultat en percentatges ...

Si tant sols comptéssim els vots a favor, seria:

- A: 60%
- B: 11%
- C: 29%

Ep, això te un altre pinta. Segueix guanyant la A de forma clara, però no és matxaquen (i per tant, es respecten) les opcions minoritàries ...

Això és el que vull transmetre. Em fa por que el sistema de participació es converteixi en una especie de votació de Gran Hermano ... Segueixo dient que la democràcia es construeix sobre tot en respectar les altres opinions i assumir que un pot estar equivocat ...

@alexm no es podia fer en una sola opció ja que la opció C no és senzillament una "abstenció" a la votació, i per tant no podria guanyar. Però com ha dit abans en @joan, segurament ho hauriem d'haver pensat millor

Be, tot això senzillament son reflexions cara als propers debats que hem de tenir pels models de presa de decisions...

@papapep òbviament no estic parlant d'un problema tècnic ni que el sistema tècnicament vaig malament. Em pregunto si aquest mecanisme, de forma general, és adequat per prendre decisions i per conèixer quin recolzament tenen les diferents propostes...

carlos1377 wrote on the 12 Mar 12 at 09:55
Buenos días/Bon dìa:

Todos los comentarios anteriores tienen su parte de razón e incluso alguno, según quien sea el lector tiene toda la razón. Una huelga general es algo demasiado grande, que tiene tal repercusión en un país, que el posicionamiento a favor o en cotra de ella como partido político, se me hace negativo.
El sistema democrático actual tiene muchas deficiencias que el Partit Pirata de Catalunya quiere ayudar a arreglar y la más clara es la siguiente: un país vota (en noviembre fueron las elecciones) con la venda en los ojos ante la sed de cambio y cuando se quita la venda descubre que quiere retroceder, dar marcha atrás porque algo de lo que hace su gobierno no le gusta. Pero le quedan casi 4 años para poder volver a votar.
Ahora bien, nos encontramos con un Gobierno "elegido por el pueblo" al que mandan los mercados, y no el pueblo. El Gobierno decide hacer reformas con el argumento, casi machacón, que hay 5 millones de desempleados y así llegamos a una convocatoria de huelga general planteada por determinados grupos de la sociedad, llamados sindicatos, en contra de UNA de esas reformas, que por si alguien todavía no lo sabía, está en trámite parlamentario. Otra de las reformas ya está en nuestras nóminas, subida brutal del IRPF y nadie ha planteado una huelga general.
Volviendo a la reforma del mercado laboral, sin discutir que es negativa para determinados derechos laborales, es legislación en trámite, pero con poder ejecutivo. Que nos guste o no se ha de aplicar. Y para qué servirá: el tiempo dirá, pero se prevee que destruirá a corto plazo empleo y que las nuevas contrataciones tendrán menos derechos con la perceptiva vulneración del art. 23 DUDH y art. 14 CE.
El estado de derecho tiene 3 actores: hasta ahora ya han entrado en juego 2, el Ejecutivo (Gobierno) y el Legislativo (Congreso y Senado). Sólo falta el tercer jugador, el Poder Judicial. Si alguien cree que vulnera derechos que vaya a los tribunales y esta es la opción que defiendo.
Pirates de Catalunya ha de hacer pedagogía democrática, no ir en contra de la democracia. Además, una huelga general tiene que tener un fin ¿no?.Arreglar el país? que se de marcha atras en la reforma laboral? deslegitimizar un Gobierno? hacer campaña política? hacer oposición? Pondré el ejemplo de Grecia (pobres griegos, la que les ha caido encima): llevan 8, 9 o 10 huelgas generales. Y para qué han servido? Han conseguido empobrecer al país porque mejorar no lo han hecho. Y otro ejemplo Islandia: meten en la cárcel a quién les ha provocado la situación.
Si la solución es ir a la calle o ir a los tribunales, opto por la segunda. Y trabajando. Porque voy a citar un antiguo comentario, cuando España iba bien había un 9% de paro, en Europa (de media) llendo las cosas como van, estamos en el 10%.
Y a nivel más regional, el partido más votado desde hace 2 años en Catalunya, ha apoyado la actual reforma, así que...

GandalfGris wrote on the 12 Mar 12 at 10:01
Jo estic amb en Kenneth. El problema més gran d'aquesta reforma es que la població no l'ha triat.

Els sindicats es posicionen en contra de la reforma per una raó.
Els partits d'esquerres per la seva.
Nosaltres per la nostra.

Tot i discrepar la raó per la qual estem en contra de la reforma, no podem negar que aquesta reforma va en contra dels ideals pirates (DDHH i Democràcia). Per tant, jo trobo necessari participar en la vaga i en la manifestació, que quedi clara la nostra opinió.

temple wrote on the 12 Mar 12 at 10:05
La convocatòria de vaga va adreçada a les institucions/partits? o va adreçada a la població en general (pel fet que no s'adreça a ningú específicament)?

Si és el segon cas, l'opció més lògica és la 3a

BorgQueen wrote on the 12 Mar 12 at 12:45
Hola,
Kenneth, Gandalfgris, entenc el que dieu però la població tampoc va votar els 2000 eur/fill ni el tornar 400 Eur de renda, ni la construcció d'aeroports, ni AVES ... i no es va sortir al carrer a manifestar-se en contra. Vull dir que el nostre sistema democràtic permet prendre "decissions" sense que es votin directament, a través de votar al partit que les proporsa i implementa. Votar a favor de la vaga general és anar en contra de la reforma laboral i això (crec) implica tenir clar que és la opció que millorarà el país... perquè crec que tots volem que el país millori, empresaris i treballadors, si s'enfonsa ens enfossem tots ...

Zopokx wrote on the 12 Mar 12 at 19:40
Claro, es más lógico el no hacer nada, no quejarse aunque cada vez nos vayan recortando más y más. Como no nos quejemos, cada vez recortarán más y más y así hasta que volvamos a ser esclavos.

Estoy a favor de la huelga, y no porque la haya convocado CCOO y UGT (que aunque joda, seamos realistas, son los únicos con capacidad de convocar una huelga general)
Y no se conseguirá nada, vale, pero ejerceremos nuestro derecho a protestar y quejarnos. Y yo no protesto para que el PP renegocie la reforma con los 2 sindicatos anteriormente mencionados, sino para mandarla a la mi*rd*, porque quiero que esto cambie. Y la política del PP no va a traer ningún cambio... bueno.

Mariano está gorbernando con carta blanca haciendo lo contrario a lo que prometió que haría. Todo democrático, vaya. Y lo peor: lo que está por venir una vez pase el 25M con las elecciones en Andalucía y Asturias.

¿Cuándo os queréis movilizar? ¿Cuándo nos hayan quitado incluso el derecho a huelga? Será tarde.


Perdón si he ofendido a alguien con mis formas, pero vamos camino de Grecia si no hacemos algo.

P.D.: Perdón Santi, yo he sido de los que siempre ha votado individualmente cada opción. Pensaba que se hacía así :/

itorres wrote on the 12 Mar 12 at 22:13
Aquí hay un error de bulto sobre la convocatoria de huelga.

UGT, CCOO, CGT o Perico de los Palotes no son quién para convocar a la población a una huelga. A quien convocan es a sus afiliados.

El término correcto es "el sindicato XYZ secunda la huelga", con lo que dicho sindicato pone en marcha su aparato para informar a sus afiliados del por qué de la huelga y animarlos a secundarla.

Eso en cuanto a los "malísimos sindicatos".

En cuanto a los delegados sindicales, las generalizaciones son odiosas. ¿Hay jarrones jao-ming? Sí. Y también muchísima gente que se juega su pan y el de su familia por defender los derechos de sus compañeros.

La Reforma Laboral es otra ley a la española, en la que juntan alguna opción razonable con ochenta desaguisados.

La pérdida de relevancia de los convenios colectivos es razón suficiente para ir a la huelga.

La capacidad de las empresas para realizar un ERE sin participación de los representantes de los trabajadores es razón suficiente para ir a la huelga.

Que se pierda la tutela de Magistratura del Trabajo en la presentación de EREs es razón suficiente para ir a la huelga.

Que desaparezcan los salarios de tramitación, principal freno a los despidos improcedentes, es razón suficiente para ir a la huelga.

Todas estas cosas juntas son un escenario para lo que es, en la práctica, una carta blanca a las empresas para el despido incondicional masivo.

El mismo día en que se aprobó la Reforma, Vodafone presentó un ERE en España.

Desde que se aprobó la reforma, en Catalunya se han multiplicado por tres los EREs.

Ahora que alguien tenga los cojones de decir que la Reforma es aceptable porque limita los privilegios de unos pocos "jarrones". Es una postura completamente española y estupida hasta el límite de merecer un premio Darwin: "Yo me jodo, pero como te jodes tú y tú pierdes más que yo, a ti te jode más."

Y así vamos.

GabiG wrote on the 12 Mar 12 at 22:27
Después de leeros creo que realmente nuestro partido no tiene una posición clara "per se" con respecto a la huelga y coincido bastante en los que plantean que nosotros debemos incidir en los errores del sistema más que en la consecuencia de estos errores.
Me explico: quizás nuestro caballo de batalla "natural" no seria plantear "reforma laboral si o reforma laboral no", sino demostrar que la reforma es inconstitucional, que vulnera leyes y remarcar que no ha sido refrendada en referendum.
Creo que ese es más nuestro campo y la huelga es más el campo de la izquierda.

Asi pues, aunque a título personal considero que la reforma violenta derechos básicos como el "derecho al trabajo digno" al instaurar la unilateralidad en las relaciones empresario-trabajador y creo que provocará miseria y atraso incluso en la economia que quiere salvar al paralizar el consumo y precarizar el trabajo, en lo que se refiere a la posición común del partido voto la opción 3.
Todo esto me lleva también a pensar si previamente no tendriamos que haber votado si el partido está o no en contra de la reforma, lo que hubiera facilitado las cosas.racso80es wrote on the 12 Mar 12 at 22:28
Buenas noches,

Mi voto a sido el no posicionarnos, por los siguientes motivos:

Estoy totalmente en contra de la reforma laboral. Muchas de las medidas no las comparto, al igual que tampoco creo en el objetivo esgrimido. Considero que se están aprovechando estos momentos de crisis para cambiar el modelo social actual.
Independientemente de quien a convocado la vaga general, a mi entender es un medio de presión obsoleto. No hace falta decir que a los políticos es un acto del que pasan totalmente. Sin embargo para los trabajadores que lo realicen no será así. Su coste económico es considerable. Conclusión, se pierde sin ganar nada.
Tal vez sea un pensamiento radical, pero la única forma de parar este tipo de cambios que veo posible sería una vaga indefinida. Complicado, complejo y dañino, pero sería una forma de conseguir el objetivo.
Por lo tanto, estando en contra de la reforma y considerando que la vaga general no tendrá ningún efecto en los gobernantes, no estoy en contra de la vaga, pero me parece inútil.

itorres wrote on the 12 Mar 12 at 22:46
@joan.rovira: Per altra banda, manifestem sovint que Pirates no es de dretes ni d'esquerres, i la posició a favor de la vaga em sembla clarament recolçada per el que convencionalment s'enten com la "esquerra".

Quiero entender que es con la mejor de las intenciones, pero te acabas de marcar un ejemplo de libro de falacia formal. Sigamos la regla de tres:

- La presunción de inocencia es un planteamiento de izquierdas. Por tanto Pirata.cat no puede defenderla.
- La filosofía del software libre es *claramente* de izquierdas. Por tanto Pirata.cat no puede promoverlo.
- La transparencia en la administración ha sido defendida por IU en repetidas ocasiones. Pirata.cat no puede promover la transparencia.

¿Seguimos? Lo digo porque a este paso nos quedamos sin programa propio, macho.

Lo que más gracia me hace es que estas ganas de cogérsela con papel de fumar se presentan siempre que se plantea que Pirata adopte una postura "de izquierdas" y nunca cuando la postura es "de derechas".

Los que promueven la vía judicial frente a la popular: la vía judicial nunca esta cerrada. Pero cuesta dinero y, sobre todo, tiempo. Preguntadle a Josep Jover como le fue en el periplo con el Canon.

Vamos, que la vía judicial está muy bien si queremos tener una respuesta definitiva de aquí a doce años. ¿Qué hacemos mientras? ¿Puñetas? La gente pierde su trabajo *ahora*. Y es ahora que Pirata debe posicionarse. ¿O es que Pirata solo puede defender lo que diga un juez? Lo digo porque en ese caso tal vez debería afiliarme como simpatizante de "Jueces por la democracia" y dejar estar el tema.

Por cierto, las huelgas y las manifestaciones son la forma de la sociedad de expresar su descontento o su apoyo por algo fuera de las elecciones. Flipo mucho con la gente que se llena la boca con democracia directa y reniega de vehículos que dan voz al pueblo más allá de las urnas.

Pero bueno, la coherencia está sobrevalorada.

GabiG wrote on the 13 Mar 12 at 00:47
@itorres: no es por polemizar, pero:
- La presunción de inocencia no es de izquierdas, tiene su origen en la Declaración Universal de los Derechos Humanos y un posible antecedente en la Declaración de los derechos del Hombre y el ciudadano de 1789.
- La filosofia del software libre podria tildarse de izquierdas en el sentido en que se facilita el acceso del pueblo a la tecnología. Se "democratiza" la tecnologia, hasta cierto punto ahí podriamos estar de acuerdo.
- La transparencia en la administración no tiene por qué ser de izquierdas, y ese es uno de los puntos del Partido Pirata que le son propios, puesto que ningún gobierno de izquierdas (ni IU, ni PSOE...) ha aplicado la transparencia total en la administración.
- La huelga general será un vehículo válido, pero no es Democracia Directa. No podemos hacer un batiburrillo de todas las formas de expresión del pueblo y equipararlas porque si. Una manifestación o una huelga serán más o menos representativos, pero no son la voz del pueblo, un referendum sí que lo es.

Y por último, creo que estás siendo injusto. Aqui se ha leido bastantes veces que tendemos a ser de izquierdas simplemente por el caracter asambleario y por la defensa de los derechos civiles, aunque tambien esto sería inexacto puesto que el sistema asambleario existe desde el inicio de los tiempos y los derechos civiles tienen un origen liberal no de izquierdas, puesto que las izquierdas no existían.
No creo que aqui nadie tenga reparo de parecer de izquierdas o de derechas, pero creo que si estás en PIRATA.CAT y no estás en IU o en el PP será por algo, y es que ni los unos ni los otros te convencen.

carlos1377 wrote on the 13 Mar 12 at 09:37
Hola y bon dia.

He releido algunos comentarios desde q dejé el mío y no se está cuestionando el derecho a la huelga, ni si somos de izquierdas o de derechas, ni si fulanito o menganito tiene más razones o menos.
Estamos debatiendo el posicionamiento como formación política ante un acontecimiento social. ¿Partido Pirata en base a su ideario y programa debe dar apoyo a la huelga general? Ya dije antes que es un tema demasiado complejo para un pequeño partido y por eso aporté la solución nº 4.
La teoría conspiratoria cada vez me gusta más; cuando un presidente ya sabe que con la reforma laboral que tramite (sea cual sea) le van a hacer una huelga general, pues coge el camino del medio y la hace "extremadamente dura".
Un único día de huelga no va a solucionar el descontento de la población ante esta reforma, porque argumentos hay de sobra para ir a la huelga, -Itorres-, ya nos ha dicho unos pocos.
Haciendo memoria voy a recordar la huelga que protagonizaron los funcionarios de justicia de las CCAA que no tenían transferidas las competencias: tras un largo periodo de tiempo (algo parecido a una huelga indefinida) consiguieron su objetivo.
Y aunque soy más partidario de encarcelar a los inútiles y sobornables gobernantes actuales y pasados, que sepamos que con huelga o sin ella, la reforma laboral saldrá adelante. Y no porque sea la voluntad del pueblo expresado en las urnas para elegir a sus representantes, sino porque "los Mercados" así lo desean.

chaosct (Moderator) wrote on the 13 Mar 12 at 17:00
Aquí hem de decidir la nostra posició com a partit respecte a la vaga, no respecte a la reforma. De fet a on estem més d'acord és sobre el procediment poc democràtic en la redacció i tramitació de la reforma (com diu en @kenneth). I en aquest aspecte, PIRATA.CAT ha de ser implacable deixant clar que una cosa és que sigui legal i l'altra que sigui democràtic. És evident que és un tema molt sensible per a molta gent i per tant s'hauria de fer buscant el màxim consens entre tota la societat.
No sé si la vaga té a veure amb aquest aspecte o no.

En qualsevol cas, es secundi la vaga o no, crec que tota la gent que vagi a les manifestacions es mereix saber que la democràcia no hauria de ser elegir un dictador cada 4 anys, o en el millor dels casos un etern partit de futbol, sinó una eina per arribar a consensos útils per a solucionar els nostres problemes com a societat. I nosaltres hauriem de fer el possible per a comunicar-los-ho.

No sé a quina solució ens posa això. Si fos un manifest diria que sí, però tal com ho veig les vagues només són legals per a contrarrestar altres tipus de xantatges legals per part de les empreses, i lo de les vagues generals no ho acabo de veure clar com funcionen (el govern no es veu afectat per la pèrdua de productivitat general). En qualsevol cas la solució #4 s'hauria de donar per fet sempre. Mai hauriem de prohibir a cap afiliat o simpatitzant anar a una vaga...

itorres wrote on the 13 Mar 12 at 19:07
@GabiG: Precisamente, mi crítica es que muchas de las cosas que tiene pirata hay gente que las etiqueta como "de izquierdas" cuando son, sencillamente, acordes al ideario de pirata.

Sobre la huelga y el batiburrillo de formas de expresión, lo que quiero decir es que si cuestionamos una forma básica de expresión (manifestaciones y huelgas), ¿como queremos defender una forma más profunda (democracia directa)?

Y gracias por tus comentarios, no los considero en absoluto polémicos sino acertados. Cuidado con decir que las asambleas existen desde la noche de los tiempos, que con eso das cuartos al ABC para que diga que la Monarquía es un sistema de gobierno más moderno y guay. ;)

@chaosct: La pérdida de productividad general afecta muchísimo al gobierno de cara a cumplir con los límites de déficit planteados por Bruselas por poner un ejemplo del marco actual. Es una forma radical (en el sentido de fundamental) de que el pueblo haga sentir su opinión a los gobernantes en un sistema basado en la democracia representativa.

@carlos1337: 100% de acuerdo en cuanto a la poca efectividad de la huelga general y la efectividad de la huelga indefinida. De hecho en las luchas obreras de los 60 y 70 fueron las huelgas indefinidas sectoriales (minería, industria, etc...) las que consiguieron conquistar derechos. La huelga general presenta un frente popular pero la lucha debería continuar más allá y son los trabajadores quienes deben hacer propia la lucha. Sin olvidar que ahora mismo lo que se plantea es una defensa de derechos y no una conquista.

Perdón a todos por el tono bélico pero me sale en automático. O:)

Por cierto, de cara a definir el origen de mis ideas, explicar que soy antiguo militante de UGT y CCOO. Y, siendo generoso, diré que después de la experiencia no creo demasiado en ninguno de ellos. Actualmente soy socio de una cooperativa de trabajo.

Zopokx wrote on the 19 Mar 12 at 08:48
Para todos: http://ventanasdelfalcon.blogspot.com.es/2012/03/lo-que-argumentan-los-esquirol es.html

Quedan 10 días para la huelga. Si al final se va a hacer algo, habría que empezar ya. ¿Cuándo terminan las votaciones?

Nuwanda wrote on the 19 Mar 12 at 11:29
Independientemente de si la huelga se ha convocado "de cara a la galería", o para que algunas cúpulas sindicales justifiquen "su razón de ser o su status", y que se tendría que haber hecho no una, si no varias, y mucho antes, (cosas en las que estoy totalmente de acuerdo) creo que hay que sumarse. Me importan tres pepinos los motivos "reales" de la convocatoria, siempre y cuando lo que se reivindique sea justo de necesidad, como es el caso, yo la apoyaré, y creo que como partido, lo que se reivindica no solo coincide con nuestro ideario, si no que si no nos posicionáramos entraríamos en contradicciones. (Y me da igual que los demás lo apoyen o no)


Post your comment
Contingut sindicat