IdeaTorrent

Sala d'espera Sala d'espera
Votacions Votacions
En desenvolupament En desenvolupament
Finalitzades Finalitzades
Idea #219: Eleccions a la Junta del 2013

bug La votació d'aquesta proposta ha finalitzat el 2 February 13.
Escrit per muriel el 17 Dec 12 a les 15:24. Categoria: Pirates de Catalunya. Projecte vinculat: PIRATA.CAT. Estat: Finalitzada
Raonament
Per estatuts hem de triar una junta nova cada any.

Els candidats heu d'apuntar el vostre nom i a quin càrrec opteu com a solució (poseu una solució per cada càrrec si opteu a més d'un) i una explicació de la vostra experiència prèvia, motivació, etc.

La votació s'obrirà el proper 19 de gener de 2013 i es tancarà el 2 de febrer de 2013. Cada candidat optant a un càrrec és una votació separada i es pot votar positivament, negativament o abstenint-se. Els candidats quedaran ordenats per la suma total de vots negatius i positius (el número que es veu al costat del nom), i en cas d'empat tindrà preferència la persona amb més vots (es a dir, l'opció amb més participació).

Els candidats que no entrin a la junta quedaran de reserva per si algun dels membres de la junta ha de renunciar durant l'any poder substituir-los.

Per optar al càrrec o a la reserva els candidats hauran d'haver tret com a mínim el doble de vots positius que negatius.

SECRETARI/ÀRIA GENERAL
- Ser la cara oficial del partit.
- Signar els acords que s'acordin per assemblees.
- Tenir una idea en pla general del que s'està fent i dinamitzar el que no es faci correctament.

SECRETARI/ÀRIA
- Donar les altes i baixes dels afiliats. Portar el llibre d'actes i d'afiliats al dia.
- Comprovar la legitimitat, en base als nostres estatuts i les lleis vigents, de qualsevol acte o acció que es vulgui realitzar (en cooperació amb l'equip jurídic).
- Coordinar-se amb el secretari general i el tresorer.
- Realitzar els tràmits legals del partit.
- En època d'eleccions, coordinar els representants davant les juntes electorals.

TRESORER/A
- Responsable de dur els comptes del partit al dia.
- Publicació sistemàtica dels comptes i documents comptables del partit.
- Validar els moviments econòmic que s'hagi de fer.
- Gestió i control dels pagaments.
- Control de les donacions i altres possibles ingressos.
- Emissió dels certificats i confecció de les declaracions o liquidacions fiscals que correspongui (en coordinació amb Jurídic, el secretari i el secretari general)

VOCALS
- Ajudar en les seves tasques al secretari/ària general, el secretari/ària, i al tresorer/a.
- Fer un seguiment global de les tasques que es porten a terme als diferents grups de treball i territorials.
- Col·laborar en la cordinació i comunicació entre els diferents grups de treball.
Etiquetes: en podeu posar diverses separant-les amb comes: 2013 general Junta secretari tresorer vocal

0
vots
implemented
Proposta (#1): Nom del candidat/a (Càrrec)
Escrit per muriel el 17 Dec 12 a les 15:24.
Aquí hi heu de posar l'experiència prèvia, motivació, etc.
47
vots
implemented
Proposta (#2): Soledad Toledo (Secretaria General)
Escrit per Sol el 30 Dec 12 a les 15:33.
Estudiante de enfermería, actualmente cursando mi último año de carrera. Tengo 25 años, y llevo algo más de un año afiliada a Pirates de Catalunya.

He colaborado en muchas de las campañas que hemos realizado, incluso antes de afiliarme. En Yo Avalo, gestionando las adhesiones, respondiendo dudas de los participantes y en la redacción de documentos; en Megacomplaint, principalmente en la redacción de notas de prensa; y en Parents 2 Parents, en la creación de la wiki, enlazando materiales, respondiendo emails y redactando notas de prensa y artículos. He participado también en el Congreso que realizamos en Barcelona para la constitución de European Pirates, en el Congreso de Arenys, y como asistente a la última Asamblea General de Pirate Parties International (PPI) en Praga. En la última campaña electoral me he centrado especialmente en temas de comunicación y en activismo a pie de calle.

Colaboro de forma regular en la redacción y corrección de todo tipo de documentos, en la gestión de redes sociales (Facebook) y en la comunicación con afiliados (boletín oficial).

Creo enormemente en el proyecto que estamos llevando a cabo, en los principios de democracia y transparencia que defendemos. Creo que son la clave para conseguir un gobierno de la gente y para la gente, y que Pirates puede ser el catalizador del cambio que muchos deseamos.

Al principio pensé en presentarme como vocal, pero finalmente he decidido presentarme para el cargo de secretaria general dado que ya hay un gran número de vocales y considero que puedo ser útil en este cargo. Conozco el funcionamiento de Pirates y participo activamente en la mayor parte de las listas de trabajo, por lo que tengo una visión general de las acciones que se pretenden llevar a cabo en el próximo año y puedo ayudar en la organización y planificación de las mismas.
36
vots
implemented
Proposta (#3): Alejandro Jiménez Rico (Vocal)
Escrit per GandalfGris el 30 Dec 12 a les 15:47.
Nascut a Tossa de Mar, La Selva. Estudiant de Física de la UAB. Tinc 19 anys, i soc pianista, percusionista, compositor, Dj i Productor musical. Vaig ser membre de les associacions "Tossa Acció Musical (TAM)", "Associació de música de Tossa" i co-fundador de "Associació de Joves musics de Tossa" i soc membre de la "Societat Astronómica de la UAB" (SAUAB).

La meva vida és l'art i la ciència, divulgar cultura i promoure el coneixement.
Sempre m'he considerat un idealista, amb ganes de fer el que estigui en la meva mà per aconseguir una societat més justa, solidaria i intel·ligent. Amb els 18 anys acabats de fer em vaig dedicar a llegir els programes electorals i la història de tots els partits polítics espanyols que vaig trobar. Em vaig afiliar al Partido Pirata Español i a Pirates de Catalunya, siguent aquest últim on vaig centrar la meva participació; i poc desprès ja era a les llistes de Girona per les eleccions generals, i vaig participar activament durant la campanya Gironina.

Crec fermament en la lluita pels Drets Humans i per la divulgació cultural, i desitjo no quedarme aquí i fer més i més coses. Ara em presento com a vocal perquè vull que aquest sigui un partit important, i vull fer el que estigui a la meva mà per ajudar en aquest projecte per millorar la política.
16
vots
implemented
Proposta (#4): Pau Taxonera (Vocal)
Escrit per pautax el 1 Jan 13 a les 17:40.
Per evitar qualsevol malentès amb la meva candidatura com a tresorer, retiro aquesta de vocal.
43
vots
implemented
Proposta (#5): Victor Rubio (Vocal)
Escrit per Victor85 el 8 Jan 13 a les 20:00.
Tinc 27 anys, sóc enginyer de telecomunicacions i afiliat de PIRATA.CAT des de 2010. Treballo com a project manager en projectes a l'àmbit de la mobilitat, principalment en el desevolupament d'aplicacions per a smartphones per a diferents empreses i administracions públiques.

Col·laboro activament al grup de treball de PIRATA.CAT a L'H. Des del grup de treball de L'H he participat activament en les diferents tasques de difusió de l'ideari pirata a la nostra ciutat, incloent el treball al carrer i a les diferents xarxes socials. Durant les últimes eleccions autonòmiques, junt amb la Cheli, vaig fer de representant del partit davant la JEZ de L'H i vaig fer campanya al carrer quan el temps m'ho va permetre.

Vaig ser candidat a les autonòmiques de 2010 per Barcelona, a les municipals per L'H, a les generals de 2011 per Barcelona i a les autonòmiques de 2012 per Barcelona també.

Actualment sóc Vocal de la Junta i m'agradaria continuar treballant des de la Junta per tal de coordinar i fer el seguiment de les diferents tasques que realitzem des de PIRATA.CAT. Aquest any tinc més temps que el passat, així que espero poder dedicar-hi més hores al nostre projecte comú.

La meva motivació és sencilla: crec firmement en els idearis PIRATA, i no només crec que sigui possible implementar-los sinò que, segons el meu punt de vista, són una solució sostenible als problemes actuals dels diferents nivells d'institucions de l'estat/autonomia/municipi en quant a corrupció, excès de poder i la desalineació total que sembla haver-hi entre la politica i el ciutadà.

I després de dos anys treballant amb tots vosaltres, cada cop estic més segur que ho aconseguirem :-)
36
vots
implemented
Proposta (#6): Carlos Salgado (Vocal)
Escrit per charlytb el 9 Jan 13 a les 09:24.
Tinc 44 anys, argentí de naixement i català d'adopció. Em dedico a l'ensenyament dels escacs a escoles de la Costa Brava i sóc pare d'una nena de 5 anys.

Vaig començar a col·laborar amb Pirates de Catalunya des de maig del 2011, amb la creació d'un grup de treball per a les passades eleccions generals a la província de Girona. Amb el temps, el grup s'ha mantingut estable i s'han anat sumant més pirates.

Lamentablement, les contínues eleccions no ens deixen créixer ni organitzar-nos: els pocs activistes que tenim (a la província de Girona) acaben "cremats" després d'un mes i mig d'estrès, entre avals, precampanya i campanya electoral. A més, la nostra experiència política és encara molt breu com per saber què fer i com fer-ho.

Ara disposarem de bastant temps fins les properes eleccions i crec que és fonamental que estiguem ben organitzats per quan arribin. Ens cal una bona organització territorial descentralitzada amb grups pirates independents en els diferents municipis. A més dels ja existents, hem de promoure la creació de nous grups, quants més millor, i oferir tota l'ajuda necessària des de la Junta.

He decidit presentar-me com a vocal per donar un cop de mà a la Coordinació Territorial i actuar com a nexe informatiu entre els diferents grups municipals de Girona i la Junta, fent a més una crida a pirates de Tarragona i Lleida a presentar candidatura per donar també un cop de mà en l'organització territorial en les seves respectives províncies.
50
vots
implemented
Proposta (#7): "Tiberio" Jorge Coto Bautista (Vocal)
Escrit per Tiberio el 10 Jan 13 a les 16:46.
Me nacieron en Avilés (Asturias) hace ya 35 años, y he estado dando tumbos por muchos lados hasta que acabé en Barcelona, ciudad que me tiene enamorado. Mis estudios son de historia, aunque me he pasado los últimos cinco años trabajando como topógrafo. Ahora estoy en el paro.

Me presento como vocal con una idea concreta: Quisiera propulsar una lista de correo para nuevos afiliados y sacar adelante, de una vez, el sistema de patrocinio del que llevamos tanto tiempo hablando.

Creo que como vocal me sería más fácil hacerlo y por eso me presento. Pero amenazo con seguir dando el coñazo aunque no salga, eso sí :). Eso no quiere decir, claro está, que quiera ser vocal para limitarme a este tema, sino que trataría de ayudar en todo lo posible, dentro de mis posibilidades, como he hecho hasta ahora.

Mi participación hasta ahora dentro del movimiento pirata ha sido principalmente en la Confederación, colaborando con otros partidos piratas del resto del estado para crear una plataforma que nos sirva en las europeas y que, en general, nos permita aunar fuerzas. También he escrito varios artículos de nuestro blog y, en general, he realizado diversas labores de trabajo de calle y difusión por internet.

También he dado una charla sobre Democracia Directa en Madrid y tengo apalabradas varias en Galicia. Estoy redactando un librito sobre este tema que pueda servir para dar a conocer la democracia directa entre la gente que no entiende mucho de política.

Precisamente este tema, el de la democracia directa, me parece el más importante de nuestro ideario y el gran motivo por el que estoy en este partido.
39
vots
implemented
Proposta (#8): Gemma Rabal (Secretària)
Escrit per gemmarabal el 15 Jan 13 a les 00:51.
Soc de Barcelona, 29 anys i tècnic de laboratori. Vaig estar implicada al Partido Pirata des del començament i vaig col.laborar en la creació de Pirates de Catalunya. Des de llavors he estat implicada en molts aspectes del partit, campanyes, recollides de firmes etc.

He participat en diversos grups i llistes i considero primordial la tasca que ha d'encarar el partit de conectar amb la gent el carrer, l'associació amb entitats que treballen per una democràcia de veritat i donar eines a la societat per tenir aquesta democràcia.

Fa molts anys que m'interessa la llibertat d'expressió, la falta de democràcia i la impunitat dels nostres poders politics. M'apassiona la divulgació de la ciència i l'esperit crític, m'obsessiona l'estat de la Sanitat Pública i les conseqüències econòmiques i socials que hem patit per culpa de la bombolla inmobiliària. Vull formar part del moviment que posi fre als intents de controlar Internet, el coneixement i l'accés a la informació, i crec que és possible canviar aquest sistema, ja sigui entrant i possant-ho tot de cap per avall, o hackejant-lo des de fora.

No em fa por la burocràcia, m'agrada poder coordinar tasques, m'agrada fer-me responsable de feines concretes i necessàries i vull ser un punt de suport i col·laboració entre grups i gent que vulgui fer més coses. Crec que podria fer una bona tasca com a secretària i aspiro a poder fer la feina més fàcil per a tothom.
18
vots
implemented
Proposta (#9): Carlos González Iglesias. (Vocal)
Escrit per carlos1377 el 15 Jan 13 a les 15:59.
Nouvingut Salamantino. De rebote candidato Pirata por Lleida y representante legal voluntario del Partido en las últimas elecciones al Parlament en Lleida
Crítico con la sociedad en la que vivimos y muy enojado con la impunidad del poder político-público que permitimos que nos representen.
Me presento a volcal por una doble vertiente. Como pirata con residencia en Lleida y como experiencia para empaparme del partido de cara a unas próximas elecciones.
Habitual de la burocracia. Trabajé en la lista de campaña y haciendo aportaciones en comunicacion y en la elaboracion de pads.
No garantizo mi presencia física en todas las juntas, pero sí mi compromiso por estar al menos en remoto.
43
vots
implemented
Proposta (#10): Pau Taxonera (Tresorer)
Escrit per pautax el 18 Jan 13 a les 20:57.
Tinc 61 anys i sóc empresari. Afiliat primer al partit pirata i després al nostre partit, vaig votar-vos des del primer dia.
En el Congrés dels pirates europeus vaig conèixer a la Sole, en Darío, la Muriel i molts d’altres, i des d’aquell moment no he deixat d’implicar-me en casi totes les accions del partit.
Em proposo com a tresorer. He d'admetre que la meva intenció era presentarme sols com a vocal, ja que sóc un dels que proveeixen de mercadeix al partit, a través de la meva empresa. I encara que sigui a preu de cost i només em procuri alguna pèrdua, no voldria que hi hagués cap possibilitat de confusió.
No obstant això, pel creixement del partit, degut la meva experiència com a empresari i el fet que ningú es presenti per al lloc, crec que on millor puc ajudar és en la tresoreria.
Espero, en cas que ho cregueu convenient, no defraudar-vos i portar la transparència fins al límit, especialment pel que fa a la possible relació amb la meva empresa.
41
vots
implemented
Proposta (#11): Muriel Rovira Esteva (Vocal)
Escrit per muriel el 19 Jan 13 a les 15:02.
Sóc de Barcelona i tinc 34 anys. M'identifico plenament amb l'ideari pirata i fa al voltant d'un any i mig que sóc un membre actiu de Pirates de Catalunya col·laborant en tot el que puc.

L'últim any he fet a més de Coordinadora Internacional, la qual cosa m'ha ajudat a entendre millor les problemàtiques organitzatives que es poden trobar arreu en qualsevol partit pirata i a aprendre possibles solucions que han aplicat en altres llocs per resoldre-les.

Em presento a la junta per donar un cop de mà en el que calgui, però per raons de feina seré a Berlín així que només podré col·laborar en tasques que es puguin realitzar en remot.

De professió sóc física experimental i fins ara m'he dedicat a investigar l'estructura de materials desordenats com ara líquids i vidres (mitjançant la difracció de neutrons).
18
vots
implemented
Proposta (#12): Sergio Arcos Sebastián (Vocal)
Escrit per m13 el 27 Jan 13 a les 00:47.
Sóc de Barcelona, soc enginyer informàtic i tinc 26 anys. Ja porto quasi 2 anys com a coordinador de Grumets i vaig entrar creant l'aplicació d'android de Pirates.

Col·laboro amb TIC i he format part de l'actual junta.

A dia d'avui soc en un viatge de 3 mesos per tota Àsia, pel que no he pogut afegir abans la meva candidatura i haig de ser molt breu amb la descripció (en 2 hores agafo un avió per iniciar el camí de tornada :) ).


Duplicades


Comentaris
paco (Moderator) wrote on the 2 Jan 13 at 12:27
Sobre el que Pau ha dit: "La passiva comporta posar la llei vigent per davant del nostre ideari i de la DUDH, mentre que l’activa es tot el contrari" comentar dues coses:

1. La llei vigent no es contrària a la Declaració Universal dels Drets Humans. De fet, el respecte a la aquesta Declaració està recollit a l'article 10.2 de la Constitució espanyola.

2. Un partit polític pot estar en contra de lleis vigents i, si té la oportunitat, canviar-les, però mentrestant les haurà de complir igual que tothom. No es una cosa que sigui optativa.

Nuwanda wrote on the 19 Jan 13 at 20:46
Falta portaveu.... Així que proposo que segueixi sent en Kenneth, l'hi agradi o no.... xD

muriel (Administrator) wrote on the 19 Jan 13 at 20:53
El portaveu no és un càrrec de la junta. :)

En juntes anteriors s'havia decidit que els càrrecs de coordinador els havien de portar gent de la junta (així com el de portaveu) però ara amb l'actualització del Reglament Intern que es va aprovar tenim un sistema més flexible que ens permet tenir a qui sigui a la junta i tenir la mateixa gent o gent diferent fent de coordinadors i/o portaveu/s.

Ara cada grup de treball decideix el seu coordinador. Si hi ha altres càrrecs que sí s'hagin de votar caldria obrir votacions a part.

Nuwanda wrote on the 19 Jan 13 at 21:02
muriel , no fan falta explicacions, que jo volía fer pringar a en Kenneth... xD Ara en serio, també vull dir, que entenc que la gent es cremi, i admiro que els pirates no tinguin ansia de poder, i ho mostrin... Peró també tinc certa tristesa, perque la gent que ha portat a Pirates a quotes impensables a hores d'ara, vulguin donar ja un relleu sense guiar o ensenyar una mica als nous... Peró de totes maneres ja he votat, perque comfío en les capacitats de cada un dels candidats. :)

muriel (Administrator) wrote on the 19 Jan 13 at 21:21
Jo penso que no hi ha motius de tristesa, que la junta es renovi no vol dir que la gent que hi era desaparegui o ja no s'hi deixi les banyes, de fet, en conec uns quants que el que volen és dedicar-se exclusivament a certs projectes concrets per donar-los una bona empenta. Més aviat el que vol dir és que involucres a gent diferent amb ganes de fer coses també perquè agafin experiència. No resta, suma. :)

Per altra banda, no estaran sols, hi ha tot un equip de gent al darrere amb diferents responsabilitats i la junta antiga que els donarà un cop de mà. I tant la Gemma com en Víctor han estat membres de juntes anteriors, o sigui que són veterans. ;)

GabiG wrote on the 19 Jan 13 at 21:31
Vull fer una pregunta que igual es una tonteria pero, si en Pau surt com a vocal i com a tresorer... Quina de les dues coses serà?

muriel (Administrator) wrote on the 19 Jan 13 at 21:43
Si segueix com fins ara que no hi ha cap altre tresorer, sortiria de tresorer. Cal tenir en compte que per llei hem de tenir una junta amb secretari general, secretari, i tresorer, encara que el número de vocals es podria canviar si així ho decidíssim.

Si hi hagués algú altre que es presentés com a tresorer dependria de les votacions.

ningu wrote on the 19 Jan 13 at 22:36
@nuwanda, som molts més de 9 els q penquem a pirates :) no hi ha llocs a la junta per a tots! xDDD

Em sento plenament confiat dels candidats que s'han presentat, tant que els he votat a tots positiu. La junta estarà en bones mans, i així em podré centrar en temes de comunicació.

Formar part de la junta és una forma genial de fer que la gent agafi responsabilitats, conegui com funciona tot plegat i que tot plegat segueixi creixent i arrelant, o sigui que és bo que hi vagi entrant gent nova (i que després no desaparegui xD).


dario (Administrator) wrote on the 19 Jan 13 at 23:17
@nuwanda, @kenneth, I'm watching you in the shadows...

Ara estic mig desaparegut, però tornaré. Vaja si tornaré.

DZPM (Moderator) wrote on the 20 Jan 13 at 18:44
@nuwanda, que no et faci tristesa, que no ens donarem de baixa :)

He tingut el càrrec de Vocal durant dos anys, i penso que després d'aquest temps és positiu que entri una altra persona. Personalment, estic content de que la resta de la junta pensi el mateix!

sorsha wrote on the 24 Jan 13 at 15:47
Una pregunta que no em queda clara... cuants vocals hi haurà a la junta? ja que la resta de carrecs si queda clar que només hi pot ser un...

muriel (Administrator) wrote on the 26 Jan 13 at 00:44
Sorsha, que jo sàpiga són els mateixos que hi ha a la junta actual, aquí pots veure que són cinc:
http://pirata.cat/junta/

atarip wrote on the 26 Jan 13 at 20:14
"Per optar al càrrec o a la reserva els candidats hauran d'haver tret com a mínim el doble de vots positius que negatius."
A on es pot veure aquesta informació? Jo només hi veig el total, vots positius menys els negatius, en cada proposta. No veig enlloc el detall dels vots negatius i dels positius.

pautax (Administrator) wrote on the 26 Jan 13 at 20:32
Atarip, si situes el cursor sobre la línia de colors et sortiran els vots per separat. Per exemple: fins ara jo tinc 2 negatius, 32 positius i 4 de neutres.

atarip wrote on the 26 Jan 13 at 21:15
Ara ho veig! Gràcies "pautax wrote on the 26 Jan 13 at 20:32"

pinger wrote on the 30 Jan 13 at 23:55
Perdoneu-me, però quina es la feina que han de fer els diferents càrrecs? Quina disponibilitat es necessària?

pautax (Administrator) wrote on the 1 Feb 13 at 00:08
Hola pinger, el que preguntes ho tens especificat al raonament. La disponibilitat és mínima o la que es pugui, al menys per els vocals.
Com a partit estem obligats a tindre una junta.

muriel (Administrator) wrote on the 1 Feb 13 at 15:20
Com a mínim, una de les responsabilitats dels membres de la junta és assistir a les reunions de junta i a les assemblees (ja sigui presencialment o en remot), que fins ara han estat un cop al mes i un cop al trimestre, respectivament.

Encara que, des del meu punt de vista, la disponibilitat no hauria de limitar-se a això ja que la junta es reuneix per portar a terme les seves tasques: hauria de coordinar els grups de treball, dinamitzar el partit i intentar assegurar-se que es tirin endavant les tasques que es determinin com a prioritàries.

Per cert, si es compta el vocal de Grumets, els vocals que s'han d'escollir no són cinc sinó sis.


Post your comment
Contingut sindicat