IdeaTorrent

Sala d'espera Sala d'espera
Votacions Votacions
En desenvolupament En desenvolupament
Finalitzades Finalitzades
Idea #252: Suport a la plataforma #StopPujadesTransport

bug La votació d'aquesta proposta ha finalitzat el 7 January 15.
Escrit per fgarrobo el 16 Jan 14 a les 01:15. Categoria: Transport Públic. Projecte vinculat: PIRATA.CAT. Estat: Finalitzada
Raonament
Des dels barris i ciutats de l'Area Metropolitana més castigats per la crisi, com Nou Barris, Sant Andreu o Santa Coloma, s'ha creat la plataforma ciutadana #StopPujadesTransport que, en coordinació amb la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona i la Plataforma de Promoció del Transport Públic, estan realitzant accions per reclamar l'eliminació de la pujada de tarifes de 2014 i la congelació a preus de 2013.

Transports Metropolitans de Barcelona té 600 directius fora de conveni i altres coses que demostren, clarament, que la transparència no existeix en aquesta empresa. Els costos serien tan alts amb transparència i complint la llei? No podem permetre, des Pirates, que siguin de nou els usuaris afectats d'aquesta mala gestió de l'empresa.

La plataforma, que funciona de manera assembleària i horitzontal, ja ha realitzat diverses manifestacions, sent aquesta última convocada en més d'una vintena de llocs. Les dues primeres van ser 'no paguem' (obertura de portes), la tercera es va baixar a Sant Jaume convocats per la FAVB i la quarta va consistir en una detenció de 15 minuts de les línies 1, 3 i 5.

Aquest és el manifest de la plataforma, que va ampliant amb l'arribada de nous barrisUn desafiament als barris més castigats per la crisi, l’atur i les retallades

Aquesta pujada del preu del transport representa un nou desafiament cap als veïns i usuaris que observen que mentre l’administració retalla serveis, retira ajudes i desnona famílies, castiga els qui aposten pel transport públic: per a molts, l’únic transport per anar a treballar o per la recerca de feina.

Un servei públic que funciona com una empresa

El bitllet més venut, la T-10, tindrà un cost de 10,30€. Això significa un 5,10% més que l’any anterior i un 68% més que fa deu anys. La T-50-30 passarà a costar 42,50€, una pujada del 8,4%. Aquest augment exponencial de les tarifes, converteix el transport públic, pagat per tothom a través dels impostos, en un luxe pels usuaris i en un autèntic transvasament de fons públics cap a les empreses que el gestionen.

Tot això passa mentre s’eliminen línies d’autobús, s’elimina el bus de barri els diumenges i festius i, des de l’any 2007, s’ha anat reduint un 10% el servei d’autobús entre setmana i un 25% els caps de setmana.

Direcció de TMB, la raó per la qual s’apuja el preu del bitlletç

Mentre els barcelonins paguen el transport públic, l’empresa TMB que gestiona l’autobús i el metro de la ciutat, segons han denunciat reiteradament els seus treballadors/es, té una opacitat absoluta al voltant del seu pressupost i dels 603 membres de l’equip directiu, el seu salari fora de conveni i totalment desconegut, els cotxes oficials de que gaudeixen i el motiu pel qual càrrecs de PSC i CIU acaben ocupant llocs dins d’aquesta direcció.

Hem de seguir aguantant que any rere any ens facin pagar més car el transport públic?

Hem de seguir pagant els excessos de les empreses que gestionen el servei de transport metropolità?

Per aquestes raons, des dels col·lectius convocants, fem una crida a tots els barris de Barcelona i ciutats de l’Àrea Metropolitana, a sortir al carrer el dia 22 de gener, a les 19h, amb un objectiu: exigir la congelació del preu del transport públic pel 2014.

Etiquetes: en podeu posar diverses separant-les amb comes: Bus FCG Ferrocarrils Metro Pblic preus RENFE Rodalies TMB Transport

47
vots
implemented
Proposta (#1): Donar suport a la plataforma #StopPujadesTransport
Escrit per fgarrobo el 16 Jan 14 a les 01:15.
Donar suport al manifest i les accions d'#StopPujadesTransport així com, si fos necessari, realitzar un text propi per a aquest fi.
28
vots
implemented
Proposta (#2): Utilitzar les eines de partit per a la difusió i convidar a les concentracions
Escrit per fgarrobo el 16 Jan 14 a les 01:16.
Difondre les convocatòries de la plataforma, la propera el 22 de gener, així com els mobles fets rellevants a les xarxes socials i d'altres eines


Duplicades


Comentaris
muriel (Administrator) wrote on the 17 Jan 14 at 16:29
Crec que hauríem de posar èmfasi en la manca de transparència de les empreses que estan fent una funció pública, ja que fins i tot ho portem al Programa per les Eleccions Europees (veieu la solució 6):
https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/250/

De fet, és precisament un dels punts del Programa Comú que es van suggerir des de Pirates de Catalunya.


Post your comment
Contingut sindicat