IdeaTorrent

Sala d'espera Sala d'espera
Votacions Votacions
En desenvolupament En desenvolupament
Finalitzades Finalitzades
Idea #332: Què ha de fer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions generals #26J 2016

bug La votació d'aquesta proposta ha finalitzat el 8 November 17.
Escrit per capita el 30 Apr 16 a les 18:36. Categoria: Pirates de Catalunya. Projecte vinculat: PIRATA.CAT. Estat: Finalitzada
Raonament
Què ha de fer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions generals #26J 2016

Com en anteriors convocatòries d'eleccions, donat l'escenari en què es troben Espanya i Catalunya, es planteja com hi ha de concórrer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions generales del 26 de juny de 2016.

Segons la redacció actual dels estatuts, ha d'haver-hi una majoria de 2/3 per a prendre qualsevol decisió relativa a les eleccions. Per tant, si no s'obté una majoria qualificada de 2/3 en la proposta de renunciar a les eleccions ni en la d'intentar entrar en una confluència això vol dir que la proposta de no presentar-nos no ha tirat endavant i que es farà l'acció per defecte, o sigui, intentar presentar-nos a les eleccions sols. Sent Pirates de Catalunya un partit polític se sobreentén naturalment que per defecte s'intenta presentar a totes les convocatòries d'eleccions.

Independentment del resultat d'aquesta votació, els afiliats pirates sempre podran individualment participar en candidatures que no vagin en contra de la DUDH o l'ideari pirata.

Aquesta votació serà vinculant i serà final respecte a la decisió de presentar-nos o no. Es pot votar a més d'una opció. En cas que més d'una superi els 2/3, guanyaria la que tingui més vots a favor.

La votació es tancarà el dimarts 3 a les 16.00.
Etiquetes: en podeu posar diverses separant-les amb comes: 26j espanyoles generals

26
vots
implemented
Proposta (#1): Renunciar a participar en solitari a les eleccions #26J 2016
Escrit per capita el 30 Apr 16 a les 18:36.
A Pirates hem intentat presentar-nos a la totalitat de les eleccions que hi ha hagut, assolint-ho en la majoria i sent una alternativa per molta gent òrfena de qualsevol altra opció, i que compta amb nosaltres, encara que les nostres possibilitats d'assolir representació sempre hagin estat baixes. Estarem complint el nostre deure per aquells que estan d'acord amb el que proposem no es quedin sense opció electoral i puguin expressar la seva opinió lliurement a les eleccions, sent sòlids i fent un servei a la ciutadania.

Votar "sí" en aquesta votació és equivalent a votar **no presentar-nos en solitari** a les eleccions espanyoles #26J 2016. Aquesta votació és binària, és a dir, verd per **no presentar-nos sols** a les eleccions i vermell per presentar-nos-hi sols.

Tanmateix, cal tenir presents avantatges i inconvenients:

- Implicarà recollir nosaltres sols les signatures (més de 7.000), fita no assolida a les anteriors eleccions catalanes, on només es va assolir a Girona província. Si es vota negativament a renunciar a participar en les eleccions i també a intentar entrar en una confluència, es prega tenir voluntat d'implicació per a ajudar a recollir les signatures i formar part de les llistes.
- Caldrà aconseguir gent per tenir llista a totes les províncies, així com recollir els avals.
- Portarem al programa electoral l'ideari pirata sense haver de fer compromisos amb altres formacions polítiques.
- Podrem controlar la nostra campanya i com voldrem fer-la.
- Comptem, a data de 30 d'abril, amb 15 voluntaris que han respost a la crida per al 26J. La crida per xarxes ha generat 14 comparticions per Facebook, 8 m'agrada i 2.158 persones d'audiència. A Twitter, 6 RTs i 4 likes.
47
vots
implemented
Proposta (#2): Entrar en confluència amb En Comú Podem
Escrit per capita el 30 Apr 16 a les 18:37.
A Pirates de Catalunya sempre hem potenciat la nostra pluralitat interna, però a més la situació política actual demana solucions no monolítiques. Per altra banda, la diversitat i adaptació a les diverses realitats municipals ha estat altament enriquidora i ha permès a Pirates major projecció a la majoria de municipis on ha confluït o donat suport a agrupacions, etc.

És per això que es proposa intentar entrar en confluència, tot renunciant a presentar-nos sols, amb "En Comú Podem" o l'espai de confluència resultant d'un possible pacte Podemos-IU en l'àmbit estatal. La fórmula de confluir no és la de coalició electoral, pel que només necessita una votació per a decidir-se.

Cal afegir que alguns pirates, a títol individual, han iniciat contactes per tal de fer viable, si l'Assemblea així ho decideix, aquesta opció. Encara no coneixem, a data de 30 d'abril, les condicions sobre per entrar a la confluència, però en tot moment es garantirà la nostra independència i identitat, entenent també que es tracta d'un moment polític únic i requereix decisions úniques.

Si aquest espai de confluència no ens acceptés en una candidatura unitària, Pirates de Catalunya renunciarà igualment a presentar-se en bloc com a partit a les eleccions i no donarà suport directe a cap candidatura. Aquelles persones que vulguin participar igualment en la confluència, o en un altre espai de confluència, ho podrà mitjançant una sectorial que porti la marca "Pirates" [o utilitzar una ja creada] i amb un logotip que no es confongui amb l'oficial, per poder participar de ple dret a les candidatures, sempre que aquestes siguin compatibles amb el nostre ideari. Totes les sectorials rebran un tracte equitatiu, mantenint sempre l'equilibri de recursos econòmics i comunicatius entre ells.

La fòrmula de participar mitjançant sectorials és totalment legal, ja que no és el partit qui participaria directament, sinó els seus membres sota un paraigua compartit. Només hi hauria problema si el partit volgués **signar** ambdues llistes, que és el que la llei no permet, ni tampoc els nostres estatuts perquè requereix doble votació amb un mes de diferència. Per altra banda, això ens permetrà influir en el màxim de candidatures possibles, mantenir la cohesió interna, adquirir experiència (i intercanviar-la internament a Pirates) que podrem aprofitar en el proper congrés, possibilitats de participar en les respectives llistes electorals i assolir representació indirectament, així com aprofitar la feina realitzada en l'àmbit municipal, on la majoria de pirates actius treballen amb CUP-Crida Constituent (Barcelona, Rubí, etc.) o amb En Comú (Lleida, Igualada, etc.).
-29
vots
implemented
Proposta (#3): Entrar en confluència amb Reforma de la Ley Electoral
Escrit per capita el 30 Apr 16 a les 18:40.
Existeix una possible candidatura al voltant de la necessària reforma electoral. Trobareu tota la informació i impulsors, entre ells Escons en Blanc, aquí: http://reformaleyelectoral.org/

Seria en forma de coalició, però no ens dóna temps a votar-la tal com marquen els estatuts. Però sí que podem votar participar-hi sense signar la llista. Això impedirà que ens beneficiem, si s'obté representació, d'un efecte de la llei electoral vigent: no haver de recollir firmes per a les següents eleccions.

Per altra banda, la candidatura buscaria exclusivament la reforma de la llei electoral. No s'ocultarien els partits participants però no hi hauria espai per a reivindicacions pròpies. Els escons que s'obtinguin quedarien buits, estil Escons en Blanc. Només hi anirien els diputats el dia que es voti la reforma de la llei electoral. No s'ha parlat de fer primàries obertes, ja que en aquest tipus de candidatura no tenen sentit, al deixar-se buit l'escó.

Per altra banda, aquesta coalició vol sumar-se a una proposta que sortirà aviat de fer una llista única pel Senat, totalment ciutadana i realitzada per sorteig. En l'escenari que la resta de partits reformistes i rupturistes decideixin no concórrer al Senat en favor d'aquesta llista, podria ser la llista més votada. I què faran els nous senadors d'aquesta llista? Es distribuiran proporcionalment segons vots pel Congrés. És a dir, si un partit té X% de vots, tindrà el X% dels senadors i aquests obeiran a aquest partit.

Si aquest espai de confluència no ens acceptés en una candidatura unitària, Pirates de Catalunya renunciarà igualment a presentar-se en bloc com a partit a les eleccions i no donarà suport directe a cap candidatura.


Duplicades


Comentaris
joan.rovira wrote on the 1 May 16 at 23:24
Algú pot explicar quí, cóm i quàn s'han elaborat les propostes/solucions suggerides?

dario (Administrator) wrote on the 2 May 16 at 08:28
Joan, sí. Les propostes les vaig redactar jo a partir de la votació que es va fer per les possibles autonòmiques del 6M: https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/330/

Veuràs que són propostes reciclades, excepte la última, amb només uns ajustaments de text per adaptar-ho al moment i a la informació disponible.

La feina s'ha fet a través de la Coordinadora General i algun dels grups informals de Telegram, però tot el que s'ha dit a una banda s'ha traslladat a l'altra íntegrament.

Les opcions s'han fet tenint en compte els contactes previs amb les diferents confluències. No s'ha descartat cap opció d'entrada, totes les confluències possibles s'han publicat com opció.

pautax (Administrator) wrote on the 2 May 16 at 20:05
Hem de tenir en compte que el nom de la confluència encara està per decidir i que molt probablement no sigui En Comú Podem, ni tan sols que sigui una coalició. De fet si entrem haurem de participar a la seva gestació, tan pel que fa el nom com el format legal.

paco (Moderator) wrote on the 2 May 16 at 21:06
Opció 1: Implicarà recollir nosaltres sols les signatures (més de 7.000), fita no assolida a les anteriors eleccions catalanes, on només es va assolir a Girona província

No es va aconseguir recollir-les per

1- Era agost.
2- La votació pel nom de la candidatura ens va treure la meitat del temps.

Altres vegades sí les vam aconseguir.

Opció 2: "La fórmula de confluir no és la de coalició electoral, pel que només necessita una votació per a decidir-se."

Doncs ja podeu explicar quina és. Article 44.1 de la LOREG:

Pueden presentar candidatos o listas de candidatos:

a) Los partidos y federaciones inscritos en el registro correspondiente.
b) Las coaliciones constituidas según lo dispuesto en el apartado siguiente.
c) Las agrupaciones de electores que reúnan los requisitos establecidos por las disposiciones especiales de la presente Ley.

dario (Administrator) wrote on the 2 May 16 at 21:41
@pautax: ho diu al cos de l'opció que és En Comú Podem o l'espai de confluència resultant d'un pacte Podem + IU.

@paco: sobre l'opció 1, és el que es va posar a la votació d'unes possibles catalanes anticipades pel 6 de març de 2016.

Sobre la 2, es pot participar en una candidatura amb un pacte que no requereixi que el partit signi la llista electoral. No ho recull la llei perquè no té necessitat de regular-ho. Ho hem fet així a les municipals a molts llocs.

dario (Administrator) wrote on the 2 May 16 at 21:45
PD: aquesta votació es calcada a la del 6M. Els textos han estat més de 24 hores enviats a Coordinadora General. No sé com fer-ho ja perquè es mirin les coses :P

pautax (Administrator) wrote on the 2 May 16 at 21:48
Paco, en el cas que es decidís confluir, la fórmula no la podem escollir nosaltres al 100%. En aquests moments la confluència que es baralla és de 5 partits, sense comptar el nostre. I el nostre, tot sigui dit, seria el penúltim en mida i l'últim en arribar.
I Paco, és cert que era agost, el que no va ser impediment perquè a Girona s'aconseguissin els avals i a l'H 500, sense molestar-se gaire i entre birreta i birreta. Suposo que amb això entendràs el perquè alguns de nosaltres mai més vulguem recollir avals.

pautax (Administrator) wrote on the 2 May 16 at 21:53
Dario, només ho he dit a titul informatiu per evitar mals entesos. És lògic que a la votació es tingui que posar alguna referència.


Post your comment
Contingut sindicat