IdeaTorrent

Sala d'espera Sala d'espera
Votacions Votacions
En desenvolupament En desenvolupament
Finalitzades Finalitzades
Idea #339: Eleccions a la Coordinadora Administrativa del 2017

bug La votació d'aquesta proposta ha finalitzat el 25 June 17.
Escrit per capita el 14 Jun 17 a les 09:57. Categoria: Pirates de Catalunya. Projecte vinculat: PIRATA.CAT. Estat: Finalitzada
Raonament
Atenció: has de votar també a la següent votació per decidir el número de vocals a la CA: https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/340/

Termini: 25 de juny

---

Com indiquen els nostres Estatuts, la Junta Directiva s'ha de renovar cada dos anys. Aquesta elecció es realitzarà segons els nous Estatuts i Reglament aprovats per l'Assemblea General l'any 2015.

Els Estatuts i Reglament indiquen que:

- Els membres de la Coordinadora Administrativa seran elegits d'entre els afiliats i pels afiliats, simpatitzants i amics verificats.
- Seran elegits mitjançant vot lliure i secret d'entre tots els membres del partit que es postulin per a això:

a. Un coordinador general.
b. Un coordinador territorial.
c. Un secretari.
d. Un tresorer.
e. Un nombre imparell de vocals que s'acordaran en l'Assemblea General en què es convoquin eleccions a la Coordinadora. Aquest criteri es prendrà perquè el nombre total de membres sigui imparell.

- Per poder ser candidat s'haurà de presentar sol·licitud formal per escrit a la Coordinadora Administrativa o l'Òrgan gestor que realitzi les seves funcions en aquest moment.

a. La sol·licitud serà personal.
b. Haurà de contenir el càrrec, o càrrecs, al qual s'opta.
c. Es consideraran electes els candidats que hagin obtingut el major nombre de vots en cada un dels càrrecs, mentre que en vocals seran els més votats fins a completar el nombre a triar.
d. La resta de candidats es consideren "suplents", sempre que hagin obtingut un nombre de vots més gran que zero.

- La durada mínima del mandat dels membres de la Coordinadora Administrativa és de tres mesos, i la màxima serà de dos anys.
- Ocupar el càrrec de coordinador territorial o de Tresorer és incompatible amb ocupar un càrrec de Coordinador d'una territorial.
- Els membres de la Coordinadora Administrativa seran membres, de ple dret, de la Coordinadora General.

El calendari és el següent:

- 7 de juny: Convocatòria d’eleccions i publicació de la votació.
- Del 7 al 13 de juny: Presentació de candidatures i constitució de la Comissió Electoral.
- 14 de juny: Proclamació provisional de les candidatures.
- Del 14 al 15 de juny: Termini per presentar al·legacions.
- Del 16 al 17 de juny: Termini per estudiar les al·legacions.
- 18 de juny: Proclamació definitiva de candidatures.
- Del 18 de juny a les 10.00 fins al 25 de juny a les 14.00: període de votacions.
- 25 de juny a partir de les 16.00: Proclamació de resultats

El reglament de renovació de càrrecs indica el següent:

1. Fins al 13 de juny s'hauran de presentar els candidats, indicant el lloc o llocs als quals es presenten, juntament amb un text de presentació.
2. La votació es realitzarà entre el 18 de juny i l'Assemblea General. Resultaran elegides les persones amb més vots segons el càrrec al qual es presentin, i per ordre d'importància del càrrec, havent de tenir, almenys, més vots favorables que desfavorables.
3. El nombre de vocals de la Coordinadora es decidirà segons candidats presentats, sent el nombre imparell anterior si hi ha un nombre parell de candidats.
4. La resta de candidats, que tinguin més vots favorables que desfavorables, quedaran com a reserves per als casos recollits en l'Article 20.5 i 20.6 del Reglament Intern.

Càrrecs:

COORDINADOR/A GENERAL
- Ser la cara oficial del partit.
- Signar els acords que s'acordin per assemblees.
- Tenir una idea en pla general del que s'està fent i dinamitzar el que no es faci correctament.
- En època d'eleccions, coordinar els representants davant les juntes electorals.

COORDINADOR/A TERRITORIAL
- Ser l'enllaç de les Agrupacions Locals.
- Encarregar-se que totes les territorials funcionin correctament i dinamitzar-les.

SECRETARI/ÀRIA
- Donar les altes i baixes dels afiliats. Portar el llibre d'actes i d'afiliats al dia.
- Comprovar la legitimitat, en base als nostres estatuts i les lleis vigents, de qualsevol acte o acció que es vulgui realitzar (en cooperació amb l'equip jurídic).
- Realitzar els tràmits legals del partit.
- Emissió dels certificats no econòmics.

TRESORER/A
- Responsable de dur els comptes del partit al dia.
- Publicació sistemàtica dels comptes i documents comptables del partit.
- Validar els moviments econòmic que s'hagi de fer.
- Gestió i control dels pagaments.
- Control de les donacions i altres possibles ingressos.
- Emissió dels certificats i confecció de les declaracions o liquidacions fiscals que correspongui (en coordinació amb Jurídic, el Secretari i el Coordinador General).

VOCAL/S
- Ajudar en les seves tasques als càrrecs de la Coordinadora.
- Fer un seguiment global de les tasques que es porten a terme als diferents grups de treball i territorials.
- Col·laborar en la cordinació i comunicació entre els diferents grups de treball
Etiquetes: en podeu posar diverses separant-les amb comes: administrativa coordinadora eleccions

37
vots
implemented
Proposta (#1): Enric Pineda (Coordinació General)
Escrit per capita el 14 Jun 17 a les 09:57.
Sóc Enric Pineda, militant de Pirates de Catalunya des de l'any 2010, cap de llista per Girona a les eleccions del 27S i actualment Coordinador de Comunicació de Pirates, així com un dels dos co-portaveus. Després de gairebé set anys de militància faig el pas a presentar-me a Coordinador General amb els següents objectius en ment: treballar per optimitzar i dinamitzar el funcionament intern de Pirates, enfortir els fonaments ideològics, dinamitzar la seva comunicació externa i els actes de presentació del partit arreu del territori, impulsar les territorials i, en definitiva, fer créixer el partit en aquelles àrees en les quals ara es veu més coix. Ofereixo compromís, ganes de treballar conjuntament amb tota la CA, la CG i la militància, i fe en el projecte que tenim com a partit.
21
vots
implemented
Proposta (#2): Javier Rueda (Coordinació Territorial)
Escrit per capita el 14 Jun 17 a les 10:00.
Em dic Javi Rueda. Pertanyo a la territorial del Mig Llobregat, la qual vaig ajudar a fundar i a on també vaig exercir com a Responsable de Comunicació.

Oficialment pirata des de l'estiu del 2014, vaig afiliar-me quan creia que aquest era un "partit d'informàtics". Poc després vaig descobrir que Pirates té una dimensió molt més gran basada en la defensa dels drets humans.

No m'avergonyeixo en dir que m'ha fet molt millor persona. Per això és que crec que Pirates pot fer també una societat millor.

Pel que fa a nivell nacional, he anat participant. Vaig proposar unes poques mocions al Reboot. Participo també en la sectorial de Pirates per la Independència. Encara no he anat a cap Assemblea General físicament però hi he participat en línia.

Presento així i aquí la meva candidatura pel càrrec de Coordinador Territorial.

Part de la meva responsabilitat seria la de fer d'enllaç amb el mateix partit. I, en aquest sentit, tinc la visió d'aconseguir que es visibilitzi més el treball de les territorials. La major part, per no dir tota, del treball s’està fent des dels municipis.

Caldria sumar la tasca com enllaç entre les pròpies territorials. Algunes accions podrien tenir més força si es duen a terme acompanyats de membres d’altres territoris.

Força vegades he expressat la meva preocupació sobre el fet que moltes de les territorials estiguin inactives. Algunes mai ho han estat i unes altres, pel fet que tots som voluntaris, redueixen periòdicament la seva activitat donat que els seus afiliats han d’atendre assumptes personals.

Penso que, mitjançant la visibilització de la tasca d’altres territorials, es poden activar algunes de les que han estat inactives massa temps.

Tenim gent a Pirates amb una gran capacitat d'organització. Però les territorials no només les formen les seves Coordinadores sinó els afiliats que hi resideixen. Cal activar-los també.
36
vots
implemented
Proposta (#3): Carlos González (Coordinació Territorial, Vocalia)
Escrit per capita el 14 Jun 17 a les 10:04.
Fui candidato de Pirates de Catalunya en Lleida a las Autonómicas del 2012. Miembro (vocal) de la Junta entre 2012 y 2013. He colaborado y participado intensamente, casi desde el principio en la creación de la confluencia ciudadanista del Comú de Lleida y de la cual soy, desde Mayo 2015, Paer (concejal) de y para Lleida.

Delante los nuevos retos y procesos que vendrán entre 2017 y 2019 considero que mi conocimiento general de las estructuras y del funcionamiento interno y externo de un ayuntamiento de tamaño medio podrán ayudar a la consolidación de las territoriales existentes o creación de otras en lugares donde el movimiento pirata pueda instalarse debido a la existencia de afiliados que solo necesiten colaboración del partido para iniciar el camino. Además es necesaria la coordinación y colaboración entre las existentes y enriquecerse con el conocimiento de las sectoriales.

De cara a las elecciones municipales del 2019 espero contribuir a incrementar la presencia institucional de las coaliciones o confluencias en las que el partido participa y en las que pueda participar.

Es importante entomar la estrategia definida en el #RebootPirata en que el municipalismo es una de las bases por donde necesariamente debe extenderse el ideario y el movimiento. Es por ello que ofrezco mis experiencias y conocimientos.

Si hemos hackeado la Paeria, podemos hacerlo en cualquier otro municipio.

Nota: els vots són a la persona, pel que si no surt pel primer càrrec, es tindran en compte per a l'elecció per als següents càrrecs.
27
vots
implemented
Proposta (#4): Mabel Rodríguez (Secretaria)
Escrit per capita el 14 Jun 17 a les 10:09.
Sóc la Mabel Rodríguez, tinc 28 anys, visc a Barcelona des de fa 3 anys i sóc llicenciada en sociologia i amb dos màsters: un en participació i polítiques locals i l’altre en comunicació digital. Actualment em dedico a la comunicació en una empresa privada, tot i que tinc experiència en diversos sectors i entitats públiques, sobretot enfocats en la igualtat i a la violència de gènere.

La meva passió per la política des de dins i des de fora va dur-me a afiliar-me el passat 2016 a Pirates de Catalunya. Tot i la meva curta experiència al partit, penso que he estat molt activa tant en els grups de treball com en debats sempre intentant aportant idees que ens ajudin a millorar i avançar, sent molt crítica amb tot allò que no he trobat correcte.

Precisament aquest esperit lluitador i treballador (i, per què no dir-ho, també una mica somniador!) m’ha dut a presentar-me com a candidata a secretària a la CA. Personalment, penso que de res serveixen les crítiques o les propostes si no actues per millorar. El meu propòsit és poder oferir el meu coneixement i experiència per donar suport en totes les tasques de coordinació, gestió i organització que ens permetin un millor funcionament intern del partit. Però sobretot, oferir una voluntat i ganes de treballar enormes per fer créixer Pirates de Catalunya i avançar cap a una Catalunya Pirata!
37
vots
implemented
Proposta (#5): Albert Sunyer (Tresoreria)
Escrit per capita el 14 Jun 17 a les 10:11.
Sóc Albert Sunyer, tinc 27 anys i sóc Administrador de Sistemes de professió, tot i que he estat treballant com a assessor fiscal a diferents empreses. Porto afiliat a Pirates des de Novembre del 2016.

Tinc àmplia experiència treballant en una assessoria, així que tinc per mà la feina de tresorer. A més, tinc prou temps per dedicar-hi.
17
vots
implemented
Proposta (#6): Joan Rovira (Vocalia)
Escrit per capita el 14 Jun 17 a les 10:17.
Sóc Joan Rovira, economista i professor emèrit de la Universitat de Barcelona. He estat Tresorer de Pirates i ara sóc coordinador del Grup de Programa.

Estic interessat a treballar en dues línies:

1) Promoure el debat intern i extern, especialment en els temes en què volem influir a la societat com a partit - democràcia, transparència, accés lliure al coneixement, etc. – amb l’objectiu de poder presentar propostes viables, tècnicament sòlides i atractives.
2) Millorar l’organització i transparència del partit, especialment, pel que fa a la comunicació i a la presa de decisions.
27
vots
implemented
Proposta (#7): Àlex Bueno (Vocalia)
Escrit per capita el 14 Jun 17 a les 10:19.
Sóc l'Àlex Bueno de Girona, afiliat des dels inicis de Pirates de Catalunya des d'allà el 2010. Participo en el grup TIC, la territorial de Girona ciutat, i les sectorials per la independència, educació i sanitat. Vaig tenir la meva segona filla ara fa un any i poc i des de llavors he baixat molt el meu ritme de participació, ritme que vull anar reprenent a poc a poc i on ser vocal a la coordinadora considero un bon començament, a més, de tenir representació Gironina en ella.
22
vots
implemented
Proposta (#8): Xavi Monllau (Vocalia)
Escrit per capita el 14 Jun 17 a les 10:39.
Em dic Xavi Monllau, tinc 50 anys i sóc auxiliar informàtic, estic afiliat al partit pirata des de l'any 2010, visc a Roquetes (Baix Ebre). El meu principal motiu és el d'ajudar en les tasques que pugui fer al partit i que hi hagi més pirates a les terres de l'Ebre, on em sembla que sóc l'únic afiliat.
36
vots
implemented
Proposta (#9): Dario Castañé (Vocalia)
Escrit per capita el 14 Jun 17 a les 10:44.
Collita del 1985, d'Igualada. Afiliat a Pirates des del 2010, enginyer informàtic per la UOC, excoordinador TIC del partit, candidat pel Senat el 2011 i cap de llista a les europees de 2014. Actualment treballo com DevOps, sóc vocal de la CA sortint i sóc regidor a l'oposició per Decidim Igualada, confluència local d'esquerres.

En l'àmbit personal, he estat vinculat al món de la cultura lliure amb Qomun. Fa anys que estic vinculat al món del software lliure, tant com usuari o desenvolupador (més aviat beta-tester), havent participat en associacions locals de Linux i informàtica des dels 14 anys. Actualment també presideixo la Fundació Inceptum.

Em presento perquè crec que Pirates té un potencial enorme, esperant a ser alliberat, i perquè vull aportar la meva experiència i el meu punt de vista a la nova CA. Perquè Pirates és un espai únic, que es distingeix de Comuns i CUP, els més similars, en aspectes que considero claus, sobretot per la coherència absoluta en com s'han afrontat els assumptes candents de la societat catalana.

També em presento per a ajudar a renovar la infraestructura i l'organització del partit. La meva intenció personal és portar a terme, amb l'ajuda dels companys de TIC i tothom que vulgui afegir-s'hi (falten mans!), una migració a una infraestructura nova que doni menys problemes i sigui més moderna. També fer-me càrrec de tasques d'organització: mantenint contacte amb els militants i simpatitzants, assegurant-me de l'execució de les decisions dels òrgans competents, del correcte ús de les eines i de la situació dels grups, sectorials i territorials.
17
vots
implemented
Proposta (#10): Ariadna Hormigo (Vocalia)
Escrit per capita el 14 Jun 17 a les 10:48.
Tinc 27 anys, sóc de Palamós i formo part de Pirates de la Mitja Costa Brava. Aquest any acabo Arquitectura Tècnica a la UDG, sóc becària, fotògrafa i m'interessa la tecnologia per l'àrea creativa.

Fa 2 anys que vam crear la territorial a Palamós, juntament amb altres pirates. He sigut cap de llista del meu poble i hem quadruplicat els vots, però seguim treballant per la vila de Palamós torni a ser una terra de pirates com antigament. També em vaig presentar a la llista de Pirates de Catalunya a Girona pel 27s.

La meva activitat dins del partit i el moviment pirata durant aquests últims dos anys està relacionada amb l'activitat local de Palamós, però també amb altres pirates de tot l'estat, sobretot a través de la sectorial feminista Mary Read.

Com a Pirates tenim el coneixement, l'experiència i la voluntat de portar la democràcia directa a les institucions perquè siguem les persones les que decidim en comú.

Però com que la democràcia directa no arriba, el nostre deure és mantenir i ampliar els drets humans, fomentar la transparència i sobretot tenir igualtat real i efectiva i que les lleis sobre les llibertats civils no quedin sobre paper mullat.

A Pirates tenim al davant un repte de construir un país igualitari, on no existeixi la corrupció. Tenim l'oportunitat de tornar a estar a l'avantguarda política construint una CA on siguem visibles demostrant que la igualtat és la nostra bandera.


Duplicades


Comentaris
No hi ha comentaris

Post your comment
Contingut sindicat