IdeaTorrent

Sala d'espera Sala d'espera
Votacions Votacions
En desenvolupament En desenvolupament
Finalitzades Finalitzades

Ideas in development Aquestes són les idees de Pirates de Catalunya que s'estan portant a terme actualment.

Primàries europees 26M: següents posicions  
Escrit per capita el 21 Jan 19 a les 23:34. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
Votació per triar la persona que anirà en la primera posició més alta a la papereta de la nostra candidatura a les eleccions europees del 26 de maig de 2019.

Per acord de la CG s'ha establert que:

- La votació es tancarà el divendres 8 a les 23.59 h.
- S'han desactivat els vots negatius.
- S'ordenaran segons qui tingui més vots positius.
- S'hi pot votar més d'una opció.
- La llista resultant aplicarà la paritat amb el sistema "50 plus", on si el lloc anterior és un home, el següent serà una dona, però en cas de ser una dona, el següent no necessàriament serà un home, com s'ha fet en anteriors eleccions.

En haver-hi dues votacions, aquesta i pel primer lloc, en aquesta s'incorporen les opcions de la votació per la primera posició i la guanyadora de la primera votació serà descartada en aquesta. Trobaràs l'altra votació aquí: https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/366/
30
vots
inprogress
Proposta (#1): Carlos González Iglesias
Escrit per capita el 21 Jan 19 a les 23:34.
Charro del 1977, resident a Alcoletge (Segrià) i Paer (Regidor) a l'Ajuntament de Lleida per l'Agrupació d'Electors Comú de Lleida fins maig 2019. Funcionari AGE per guanyar-se la vida i pare i company la resta del temps.

Afiliat a Pirates de Catalunya des del 2011. He sigut candidat a les eleccions Parlament de Catalunya 2012 (cap de Llista per Lleida) i 2017 (1r suplent en la llista CUP-CC). Candidat i cap de Llista a les municipals del 2015.

Membre de la coordinadora administrativa en 2013 i des del 2017. Nominat al Board d'European Pirates en 2018.

Tecnòcrata o buròcrata, segons el dia. Boig per la Transparència, cercador de la Participació Ciutadana i representant del partit allà on decideixi la militància.

Europeista, dels de la Unió de les persones i excandidat de la Confederació Pirata a les eleccions del 2014 en el lloc núm. 13.

Amb ganes de ficar #RumbAEuropa i de crear el Grup Europeu dels European Pirates.
20
vots
inprogress
Proposta (#2): Josep M. Giribet
Escrit per capita el 21 Jan 19 a les 23:34.
Actualment, infermer d'atenció primària, format en emergència i atenció extrahospitalària, hauria volgut ser bomber, però, empès pels pares, vaig cursar enginyeria informàtica. Nét de pagesos, amb un vessant d'emprenedoria que m'ha fet muntar i tirar endavant diverses empreses conjuntament amb mon pare.

Nascut a Tremp, criat a Barcelona i resident al Vallès Oriental, vinculat als moviments de programari lliure i voluntariat per la llengua. Afeccionat als videojocs, vaig començar amb el 'romhacking' i ara mantinc diversos projectes de traducció al català, principalment Joomla! i algunes de les seves extensions més conegudes. Acabo de començar a traduir el manga All Out! per als nens del meu equip de rugbi -jugo als Spartans Granollers i n'entreno l'equip sub-14.

En procés de desintoxicació de xarxes socials, que ara bàsicament utilitzo per a concursos, aniversaris i alguna diatriba puntual.

Ras i curt: infermer, 'geek', afeccionat a tota mena de jocs, analògics, interpretatius o digitals, amant del rugbi i pare orgullós.
27
vots
inprogress
Proposta (#3): Lorena Müller
Escrit per capita el 21 Jan 19 a les 23:34.
Soy una militante feminista y antifascista, llevo varios años en Piratas y he sido Secretaria General de la Confederación Pirata, candidata en 3er lugar para las anteriores elecciones Europeas de 2014. Recientemente fui candidata al European Pirates Board. Participo en grupos internacionales de Piratas, sobre todo con piratas de Abya Yala (lo que comúnmente se llama América).

En la actualidad, mi principal actividad se desarrolla en Mary Read, el colectivo de piratas feministas en el que participamos tanto piratas como independientes de todo el Estado.

Mi activismo en defensa de la universidad pública y los derechos humanos comenzó en Argentina. Ya en el Estado español, donde vivo desde hace más de 16 años, participé en el 15M dentro de diversos colectivos siempre ligados a los derechos humanos, el feminismo, antirrepresión, antifascistas, defensa de la libertad de expresión, etc (tanto a nivel estatal como internacional).
32
vots
inprogress
Proposta (#4): Enric Pineda Traïd
Escrit per capita el 21 Jan 19 a les 23:37.
Afiliat des de 2011 a Pirates de Catalunya, he estat portaveu del partit fins a l'any 2016, on vaig ser escollit Coordinador General. També vaig ser cap de llista a les eleccions catalanes de 2015.

Vull presentar-me com a candidat per ajudar a aquell que surti escollit com a cap de llista, i així poder dur a un pirata català al Parlament Europeu.
41
vots
inprogress
Proposta (#5): Mabel Rodriguez
Escrit per capita el 21 Jan 19 a les 23:38.
Sóc la Mabel Rodríguez, estic a punt d'entrar a la trentena i sóc llicenciada en sociologia i amb dos màsters: un en participació i polítiques locals i l’altre en comunicació digital. Actualment, estic realitzant un tercer màster sobre organització d'esdeveniments a la UOC.

Em presento per ocupar un lloc a les posicions altes per darrere el/la cap de llista, amb una clara voluntat que la presència però, sobretot, la veu de les dones a la llista de les europees sigui real. Com a secretària i únic membre femení de la CA he vist que la igualtat efectiva dins de la política és prioritària per assolir qualsevol de les fites que ens marquem.

Cal que omplim les llistes, els carrers i els parlaments de dones, trencant els murs d'un sistema patriarcal que cal destruir. De res serveix apostar per polítiques i, per una Europa nova, si aquesta oblida el 50% de la població.
19
vots
inprogress
Proposta (#6): Juan Bautista Esteve Ramos
Escrit per capita el 21 Jan 19 a les 23:39.
Soy Juan Bautista Esteve Ramos, de Castellón. Actualmente Tesorero de Piratas de la Comunidad Valenciana, partido que ayudé a fundar. Me he presentado en las dos anteriores elecciones generales, siendo cabeza de lista en la primera y segundo en la siguiente. Actualmente estoy ayudando a los piratas de mi pueblo (Onda, Castellón) en una Coalición con Izquierda Unida a nivel local, la cual recibe el nombre e "En PEU".

Hace cinco años ya me presenté para la lista europea.

Me interesa la política activa apenas hace 8 años, momento en que tuve que defender unas ayudas a la vivienda que me eran negadas. Con otros perjudicados montamos una comitiva para reclamar las ayudas al Ministerio de Fomento y nos fueron entregadas a los cinco días de nuestra visita. Aquello fue motivador, y junto con la eclosión del 15M, al cual me uní inmediatamente ya no he podido dejarlo. Ese mismo año, me afilié al Partido Pirata, donde he participado activamente desde que entré.

Mis intereses políticos son variados. Pero sobresalen tres en particular: La defensa de los derechos humanos(entre los que destacaría un acercamiento a la igualdad feminista), un cambio en el rumbo educativo actual (problema principal de nuestra sociedad, y causa de todos sus males desde mi punto de vista), y una democracia más participativa, con un control más influyente de la gente sobre sus representados.

A nivel personal:

Nací el 28 de Diciembre de 1975 (Buen día :) )

Soy natural del pueblo de Onda (Castellón), y actualmente resido en la ciudad de Castellón de la Plana (Castellón), habiendo vivido temporalmente en Madrid y Tortosa (Tarragona)

He tenido trabajos de todo tipo: Repartidor de pizzas, camarero de barra, administrador de redes en varios cibercafés, peón en una azulejera, informático en una joyería, gestor de transporte en una empresa de camiones, programador y diseñador web, y tesorero de un partido. Todo ello para acabar de interino de Justicia, que es donde actualmente me sitúo en el mundo laboral.

Mis estudios: Tengo finalizado el Bachiller y Segundo grado de FP de informática. Empecé la titulación de informática de gestión pero nunca la terminé por diversos motivos. Tengo nivel medio de Valenciano y Nivel C1 de Ingles. El valenciano lo entiendo perfectamente, y a nivel familiar lo hablamos siempre. También he empezado a estudiar derecho y estoy en pleno proceso de oposiciones para mi puesto de trabajo. Entre los cursos que he hecho dentro del trabajo, suelo decantarme por aquellos relacionados con la informativa y con la violencia de género.
40
vots
inprogress
Proposta (#7): Muriel Rovira
Escrit per capita el 21 Jan 19 a les 23:40.
He estat membre de Pirates de Catalunya des del 2011. El març de 2012 vaig esdevenir Coordinadora del Grup de Treball d'Internacional i em vaig implicar força en la fundació dels Pirates Europeus, incloent-hi la coordinació de l'organització de la 1a Conferència dels Pirates Europeus (a Barcelona, 1-2 de setembre de 2013), i després esdevenint co-vicesecretària General del Partit Pirata Europeu (2015-2017). També he estat membre de la junta de Pirates de Catalunya.

Els meus interessos principals dins de l'ideari pirata són sobretot la participació ciutadana i l'accés a la informació.

Parlo català, castellà i anglès fluidament, i tinc nocions bàsiques d'alemany i francès. De professió sóc investigadora (física experimental), i faig recerca i classes a la universitat.
26
vots
inprogress
Proposta (#8): Xavier Vila Espinosa
Escrit per capita el 21 Jan 19 a les 23:41.
Un dels fundadors de Pirates, primer Secretari General i primer candidat Pirata. Un dels fundadors (CoreTeam) del Pirate Parties International (http://int.piratenpartei.de/PPI_Coreteam). Apartat de la primera fila per temes familiars, però mai desconnectat del tot. De sempre, fent proselitisme Pirata. Ara, a ajudar.

Feina relacionada amb la Seguretat Digital i Privacitat de les Dades Personals, estenent-ho a la vida real.

Voluntari en els programes EFEC de l'IEF i Cibercooperante de INCIBE.

Arrr!!!
25
vots
inprogress
Proposta (#9): Ferran Reyes Gómez
Escrit per capita el 26 Jan 19 a les 23:01.
Em diuen Ferran Reyes, tinc 29 anys i sóc de Flix, Terres de l'Ebre.

Des de finals dels 90 he sigut usuari de GNU/Linux, el que em va influenciar molt en la meva forma de pensar i veure el món, gràcies a descobrir la filosofia del codi obert. Paral·lelament he tingut una trajectòria de compromís polític amb molts projectes des de posicions activistes (Contra la massificació de la producció energètica a la Ribera d'Ebre o contra el cementeri de residus nuclears a Ascó), el fotoactivisme o des de l'àmbit universitari amb Grumets Pirates a la URV així com des de posicions més pragmàtiques com la participació en l'economia social formant part i participant de diverses cooperatives.

Recentment he organitzat el moviment #Enstoquenlafibra, que neix a la Ribera d'Ebre per reclamar infraestructures d'Internet amb criteris procomú a les zones rurals de Catalunya. D'altra banda sóc membre de la comunitat Guifi.net des de fa 9 anys.

També he impulsat el projecte Foodcoop Barcelona per engegar un projecte de supermercat cooperatiu a la ciutat comtal inspirat en el supermercat Foodcoop de Park Slope, als Estats Units, i he format part durant molts d'anys de l'organització d'estudiants europeus AEGEE, en la que també he format part de la junta en la seva delegació tarragonina.


Laboralment he treballat en empreses i organitzacions relacionades amb el crowdfunding cívic, la Blockchain, l'atenció als MENA o l'educació ambiental.

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Primàries europees 26M: primera posició  
Escrit per capita el 21 Jan 19 a les 23:29. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
Votació per triar la persona que anirà en la primera posició més alta a la papereta de la nostra candidatura a les eleccions europees del 26 de maig de 2019.

Per acord de la CG s'ha establert que:

- La votació es tancarà el divendres 8 a les 23.59 h.
- S'han desactivat els vots negatius.
- Es triarà qui tingui més vots positius.
- S'hi pot votar més d'una opció.
- La llista resultant aplicarà la paritat amb el sistema "50 plus", on si el lloc anterior és un home, el següent serà una dona, però en cas de ser una dona, el següent no necessàriament serà un home, com s'ha fet en anteriors eleccions.

Recorda votar als teus candidats preferits també en la segona votació per decidir les posicions des de la segona i següents: https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/367/
54
vots
inprogress
Proposta (#1): Carlos González Iglesias
Escrit per capita el 21 Jan 19 a les 23:29.
Charro del 1977, resident a Alcoletge (Segrià) i Paer (Regidor) a l'Ajuntament de Lleida per l'Agrupació d'Electors Comú de Lleida fins maig 2019. Funcionari AGE per guanyar-se la vida i pare i company la resta del temps.

Afiliat a Pirates de Catalunya des del 2011. He sigut candidat a les eleccions Parlament de Catalunya 2012 (cap de Llista per Lleida) i 2017 (1r suplent en la llista CUP-CC). Candidat i cap de Llista a les municipals del 2015.

Membre de la coordinadora administrativa en 2013 i des del 2017. Nominat al Board d'European Pirates en 2018.

Tecnòcrata o buròcrata, segons el dia. Boig per la Transparència, cercador de la Participació Ciutadana i representant del partit allà on decideixi la militància.

Europeista, dels de la Unió de les persones i excandidat de la Confederació Pirata a les eleccions del 2014 en el lloc núm. 13.

Amb ganes de ficar #RumbAEuropa i de crear el Grup Europeu dels European Pirates.
25
vots
inprogress
Proposta (#2): Josep M. Giribet
Escrit per capita el 21 Jan 19 a les 23:30.
Actualment, infermer d'atenció primària, format en emergència i atenció extrahospitalària, hauria volgut ser bomber, però, empès pels pares, vaig cursar enginyeria informàtica. Nét de pagesos, amb un vessant d'emprenedoria que m'ha fet muntar i tirar endavant diverses empreses conjuntament amb mon pare.

Nascut a Tremp, criat a Barcelona i resident al Vallès Oriental, vinculat als moviments de programari lliure i voluntariat per la llengua. Afeccionat als videojocs, vaig començar amb el 'romhacking' i ara mantinc diversos projectes de traducció al català, principalment Joomla! i algunes de les seves extensions més conegudes. Acabo de començar a traduir el manga All Out! per als nens del meu equip de rugbi -jugo als Spartans Granollers i n'entreno l'equip sub-14.

En procés de desintoxicació de xarxes socials, que ara bàsicament utilitzo per a concursos, aniversaris i alguna diatriba puntual.

Ras i curt: infermer, 'geek', afeccionat a tota mena de jocs, analògics, interpretatius o digitals, amant del rugbi i pare orgullós.
40
vots
inprogress
Proposta (#3): Lorena Müller
Escrit per capita el 21 Jan 19 a les 23:31.
Soy una militante feminista y antifascista, llevo varios años en Piratas y he sido Secretaria General de la Confederación Pirata, candidata en 3er lugar para las anteriores elecciones Europeas de 2014. Recientemente fui candidata al European Pirates Board. Participo en grupos internacionales de Piratas, sobre todo con piratas de Abya Yala (lo que comúnmente se llama América).

En la actualidad, mi principal actividad se desarrolla en Mary Read, el colectivo de piratas feministas en el que participamos tanto piratas como independientes de todo el Estado.

Mi activismo en defensa de la universidad pública y los derechos humanos comenzó en Argentina. Ya en el Estado español, donde vivo desde hace más de 16 años, participé en el 15M dentro de diversos colectivos siempre ligados a los derechos humanos, el feminismo, antirrepresión, antifascistas, defensa de la libertad de expresión, etc (tanto a nivel estatal como internacional).

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Sistema de xat del partit  
Escrit per asunyer el 15 Jan 19 a les 20:25. Categoria global: Agricultura. In development
[Termini: votació oberta fins el divendres 25 a les 23.59]

Des de la fundació del partit l'any 2010 hem fet servir principalment el correu electrònic i el Mumble per a comunicar-nos, debatre i consensuar les següents passes i decisions a prendre. En ocasions es feia servir l'IRC, però va caure en desús mentre era substituït per altres eines com clients Jabber (ara XMPP) o equivalents privatius com Google Talk. La irrupció de nous sistemes de missatgeria instantània d'ús massiu com WhatsApp i Telegram, sobretot aquest últim, entre 2010 i 2015, ha propiciat que aquesta manera de comunicar-se; àgil però també efímera, s'adoptés informalment per a moltes dinàmiques del partit, rellegant les llistes de correu a comunicacions de llarg format i/o formal.

Així, cap a mitjans de 2015, es van crear grups del partit a Telegram. Aquesta ha estat una decisió informal però de facto, que va comportar l'aparició de grups a diferents velocitats, donada la naturalesa ràpida de la missatgeria instantània vers el correu i que ha evolucionat en una estructura imprescindible en el nostre dia a dia. Es tracta d'una eina pràctica, accessible i que ha generat noves dinàmiques en el partit, aproximant a més persones. Però Telegram no és completament programari lliure, només les aplicacions clients ho són, el seu xifrat no es basa en cap sistema estàndar i totes les converses s'emmagatzemen en els servidors de Telegram. Per això s'han produït nous espais de comunicació similars en eines com Signal, que sí són més coherents amb el nostre ideari però sense el mateix nivell de funcionalitat de Telegram i també amb una dependència en un tercer com Signal.

D'un temps ençà, diferents persones del partit han estat provant diferents alternatives, cercant tancar d'una vegada la duplicitat d'espais i fer-ho coherentment amb la nostra defensa del programari lliure i de la privacitat. Això ha restringit significativament les opcions, dificultant la tasca en tant que moltes són opcions recents i en els últims anys han patit fortes evolucions, pel que les seves funcionalitats milloraven considerablement i calia tornar-les a revisar.

Finalment s'ha assolit un punt en el que es necessari escollir una eina i les opcions han assolit un punt de maduresa òptim per a implementar-les al partit. Amb aquesta votació es pretèn mostrar els fruits de la recerca i triar la solució que el partit adoptarà. Des dels proponents entenem que pots ser feixuc instal·lar-se una nova aplicació, però en els temps de repressió i de violació sistemàtica de la privacitat creiem que l'esforç val la pena.

[....]
-1
vots
inprogress
Proposta (#1): Ratificar l'ús de Telegram
Escrit per asunyer el 15 Jan 19 a les 20:25.
Telegram és un sistema de missatgeria parcialment lliure i totalment públic, que depèn d'un únic proveïdor. Al ser popular és pràctic per a captar nous activistes i interactuar-hi directament, a més de tenir una interfície i funcionament que són amigables i pràctics. Permet:

Grups públics i privats, canals unidireccionals, etc.
Aquests depenen d'un o més administradors, que no poden ser gestionats des de TIC.
Permet enviar vídeos i fitxers de diferents formats de manera molt simple.
Permet etiquetar missatges, facilitant-ne la seva cerca.
No requereix aplicar una nova aplicació.
Disponible en totes les plataformes i sistemes operatius d'escriptori i mòbils.
22
vots
inprogress
Proposta (#2): Aprovar l'ús de Rocket.chat
Escrit per asunyer el 15 Jan 19 a les 20:26.
Rocket.chat és un sistema de missatgeria totalment lliure que, treient algunes característiques concretes, és molt similar a Telegram tot i que conceptualment és més similar a Slack (privatiu) o Mattermost. Té aplicacions per a tots els sistemes operatius d'escriptori i mòbils, totes amb bon funcionament. S'integra amb el nostre registre de militants i permet integracions que són impossibles amb Telegram:

Administració centralitzada de canals i grups interns.
Restringit a la nostra militància.
Privacitat total en ser hostatjat per nosaltres.
Servei de Livechat a la nostra web per a que qualsevol visitant ens contacti directament.
Integració amb Facebook Chat per atendre consultes.
Altres integracions, amb serveis i eines que ja tenim com Nextcloud, bots, etc.

Llegiu els 13 comentaris o proposeu una solució >>

Donar suport i unir-se al moviment Extinction Rebellion  
Escrit per dario el 16 Dec 18 a les 23:12. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
[La votació es tancarà el dimecres 26 a les 23.59]

Extinction Rebellion és un moviment internacional que neix com resposta a l'últim informe sobre clima de Nacions Unides. En resumides comptes, l'informe diu que tenim 12 anys per a retallar les emissions molt més enllà de l'acord de Paris i què no duem a bon ritme.

Està impulsat per Rising Up, una organització britànica, i compta amb el suport de nombrosos científics, europarlamentaris, etc.

En el manifest oficial, reivindiquen propostes molt pròximes a l'ideari pirata:

- Basa les seves reivindicacions amb fets i evidències científiques.
- Reclamen transparència i mecanismes de control democràtics.
- Reclamen una democràcia moderna i participativa.

Per això, proposo que Pirates se sumi al moviment, registrant-se com entitat associada i adoptar-ne les reivindiacions com a pròpies, com aplicació dels punts d'ideari 7 i 16:

Legislem amb evidències i diàleg. Promourem la política basada en evidències i el pensament crític per a la creació de nova legislació i els processos participatius oberts a tota la ciutadania.

Respectem el medi ambient. Promourem la recuperació de l’entorn natural i la sostenibilitat fonamentada en la ciència per donar suport i continuïtat per a les futures generacions. Fomentarem polítiques efectives de reducció, reutilització i reciclatge de residus, així com la recuperació dels recursos naturals explotats.

A més, organitzar actes i accions en la línia d'Extinction Rebellion, treballant-hi en coordinació, ajudar amb eines, etc. És a dir, implicar-nos en el seu arrelament i funcionament locals.
28
vots
inprogress
Proposta (#1): Donar suport i unir-se al moviment Extinction Rebellion
Escrit per dario el 16 Dec 18 a les 23:12.

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Canvi de seu de Pirates de Catalunya  
Escrit per asunyer el 26 Nov 18 a les 17:48. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
Donat l’actual ús que el Partit està fent de la seva seu (Inceptum) i l’elevat cost que això suposa tenint en compte que els ingressos dels qual disposa només són a través del sistema de donacions actual del partit, és a dir, voluntàries i sense quota mínima per part dels seus militants, hem considerat que era un bon moment per plantejar un canvi de seu. Per aquest motiu, obrim aquesta votació per preguntar a la militància del partit si creuen que hem de seguir pagant per un espai el qual no utilitzem (a excepció de la Territorial de Barcelona i alguna RAG).

D’aquesta manera, proposem 3 opcions.

Aquesta votació finalitzarà el proper dia 10 de desembre les 22:00h, per tal de poder notificar a totes les parts amb el màxim d'antelació possible sobre l'acord arribat per l'Assamblea General del Partit.
-2
vots
inprogress
Proposta (#1): Inceptum
Escrit per asunyer el 26 Nov 18 a les 17:48.
Actual seu del partit. Tenim ús de bústia, petit espai per guardar coses, aula per fer reunions de poca gent. Ús de sales de reunions 60€/mensuals més quota de membre per a disposar de la sala petita 4h/mes. La resta es cobra a part. L’ús de la sala de reunions grans (10/15 persones) també es cobra a part.
19
vots
inprogress
Proposta (#2): Casal Popular 3 Voltes Rebel
Escrit per asunyer el 26 Nov 18 a les 17:49.
Espai de la CUP Capgirem Nou Barris, Arran i altres partits i organitzacions de l'esquerra com Nou Barris LGBTI, el CDR, Co.Bas o Corrent Roig. Espai per fer reunions sense cost, clau per obrir i tancar el lloc. Servei de bar. Cost de 20€/mes per a ser membres del casal.
Va ser el lloc on es va realitzar la darrera RAG i els assistents van quedar satisfets i amb molt bones impressions.
17
vots
inprogress
Proposta (#3): Infoespai
Escrit per asunyer el 26 Nov 18 a les 17:49.
Seu actual d'Aspertic i d'altres associacions. Situat al barri de Gràcia, a la Plaça del Sol, amb bona combinació L3 i L5 del metro. Disposen de dues sales, una petita per 6-8 persones, i una més gran amb capacitat de fins a 20 persones. Accés a zones comunes, telèfon, i internet. Possibilitat de reservar espais per a reunions. Cost de 50€/mes per formar part de la cooperativa i tenir prioritats en la reserva d’espais i dels serveis.

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Renovació de la Coordinadora Local de L’Hospitalet de Llobregat  
Escrit per lodeivit el 30 Sep 18 a les 12:58. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
Donat que el termini vigent de l’actual Coordinadora ha excedit la durada límit (de 3 a 12 mesos) segons l’article 23 dels Estatuts, es convoca votació per escollir nova Coordinadora i activar nou mandat de Coordinació de Pirates de L’Hospitalet de Llobregat.

S’estableix votació, segons brinden els Estatuts, amb un període determinat indispensable per votar pel sistema de votacions adient i en el mateix període indispensable es nomenarà la nova Coordinadora Administrativa Municipal.

Com a mínim es requereix un equip de 3 persones que cobreixin aquests càrrecs:
- Coordinador/a local.
- Responsable local de comunicació
- Responsable local de relacions externes
- Responsable local d’eleccions.

Altres càrrecs addicionals poder afegir-se a proposta dels afiliats.

S’acceptaran candidatures de tots els afiliats i afiliades de l’Assemblea de L’Hospitalet de Llobregat, segons reglament vigent, que es votaran individualment.

***************************************************************************
AQUESTA VOTACIO ÉS EXCLUSIVAMENT PER AFILIATS/DES DE L'HOSPITALET DE LLOBREGAT.
***************************************************************************

La votació finalitza diumenge, 7 d'octubre a les 23.59 hores.
8
vots
inprogress
Proposta (#1): Coordinador local: David Esteve
Escrit per lodeivit el 30 Sep 18 a les 12:58.
Membre en actiu de l'Assemblea Local de L'Hospitalet de Llobregat.
8
vots
inprogress
Proposta (#2): Responsable local de comunicació: Oriol Hereu
Escrit per lodeivit el 30 Sep 18 a les 12:58.
Membre en actiu de l'Assemblea Local de L'Hospitalet de Llobregat.
8
vots
inprogress
Proposta (#3): Responsable local de relacions externes: Pau Taxonera
Escrit per lodeivit el 30 Sep 18 a les 12:58.
Membre en actiu de l'Assemblea Local de L'Hospitalet de Llobregat.
8
vots
inprogress
Proposta (#4): Responsable local d’eleccions. Araceli Amorós
Escrit per lodeivit el 30 Sep 18 a les 12:59.
Membre en actiu de l'Assemblea Local de L'Hospitalet de Llobregat.
8
vots
inprogress
Proposta (#5): Responsable TIC: Aida Regí
Escrit per lodeivit el 30 Sep 18 a les 12:59.
Membre en actiu de l'Assemblea Local de L'Hospitalet de Llobregat.
8
vots
inprogress
Proposta (#6): Responsable Jurídic: Laura Pérez
Escrit per lodeivit el 30 Sep 18 a les 12:59.
Membre en actiu de l'Assemblea Local de L'Hospitalet de Llobregat.

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Canvi de sentit del vot del GP de la CUP - CC en la investidura de Quim Torra  
Escrit per enricpineda el 11 May 18 a les 13:08. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
Tres Assemblees Territorials de la CUP han demanat formalment un Consell Polític Extraordinari + Grup d'Acció Parlamentaria per canviar el sentit del vot dels quatre diputats de la CUP Crida Constituent al debat d'investidura de Quim Torra com a president de la Generalitat.

Al document que han presentat les tres territorials, es planteja un canvi del vot cap a "4 no" ja que consideren que "les circumstàncies han canviat; el context, també" i que "Cal un nou debat que s'ajusti a la nova conjuntura". Aquí el pots llegir: https://cloud.pirata.cat/index.php/f/312701

A més, el Secretariat Nacional de la CUP Crida Constituent ha fet arribar un petit informe sobre les reunions de les ultimes hores amb JxCat: https://cloud.pirata.cat/index.php/f/312702

Les opcions que proposa el Secretariat Nacional son:

OPCIÓ A) La CUP-CC facilitarà la investidura del candidat Quim Torra
Opció A1: 4 vots favorables: implica que la CUP-CC donarà llum verda a la conformació d'un Govern, amb una implicació i corresponsabilització política amb el programa d'aquest.
Opció A2: 4 abstencions: implica que la CUP-CC no vol ser un obstacle a la formació de Govern, pero restarà a l'oposició per tal de desenvolupar la nostra pròpia estratègia política.

OPCIÓ B) La CUP-CC es posicionarà en contra de la investidura del candidat Quim Torra amb 4 vots desfavorables.
Implica que la CUP-CC no continuarà negociant amb JxCat i ERC i optarà per anar a eleccions.

Com a membres de la CUP Crida Constituent, Pirates de Catalunya te un vot al GAP i decidirem el nostre posicionament mitjançant una votació urgent que es tancarà diumenge a les 14.00 h, just a la hora del començament del CP+GAP.


[....]
72
vots
inprogress
Proposta (#1): Creus que la CUP-CC ha de facilitar la investidura de Quim Torra?
Escrit per enricpineda el 11 May 18 a les 13:08.
A favor: Votarem abstenció o a favor de Quim Torra (Opció A)
En contra: Votarem en contra de Quim Torra (Opció B)
-5
vots
inprogress
Proposta (#2): En cas de facilitar-la, caldria implicar-se de manera activa amb el nou govern?
Escrit per enricpineda el 11 May 18 a les 13:11.
A favor: Votarem a favor de Quim Torra (Opció A1)
En contra: Ens abstindrem a la votació del Quim Torra (Opció A2)

* Ambdues opcions només valdran en cas de que a la primera votació guanyi la opció A.

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

[2018] Reforma d'estatus: 1ª ronda  
Escrit per capita el 25 Feb 18 a les 23:35. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
Pad amb el text dels estatuts amb les esmenes tècniques: https://pad.pirata.cat/estatuts-2018-esmenes-tecniques/timeslider#999

Termini: diumenge 4 de març a les 22.59.

Les esmenes tècniques no es voten al tractar-se d'adaptacions obligatòries de reformes de lleis (LO 3/2015), del document organitzatiu aprovat durant el Reboot o altres textos aprovats anteriorment, com l'ideari.
18
vots
inprogress
Proposta (#1): Esmena 1
Escrit per capita el 25 Feb 18 a les 23:35.
Punt esmenat
1

Tipus d'esmena
Substitució

Text proposat
1. La denomación del partido es Pirates de Catalunya, cuyas siglas son PIRATA.CAT.

2. Además, el partido utilizará la denominación "Pirates" y todas aquellas que incluyan el nombre “Pirates de” junto a topónimos de localidades, comarcas, veguerías, provincias y cualquier tipo de área geográfica de Catalunya y su equivalente en todas las lenguas oficiales y cooficiales habladas y reconocidas en Catalunya.

3. El símbolo del partido es un mástil de navío con la vela mayor desplegada e hinchada por un viento en popa, de tal modo que mástil y vela presenten la forma de la letra P inscrita dentro de una circunferencia.

4. La simbología identificativa del partido podrá ser modificada por acuerdo de la Asamblea General, sin necesidad de alterar los presentes Estatutos, debiendo comunicarse esta modificación al Registro de Partidos Políticos.

Justificació
Adaptació del text per a separar la definició de la denominació genèrica, geogràfica i simbologia. També eliminar referències a lleis específiques.
23
vots
inprogress
Proposta (#2): Esmena 2
Escrit per capita el 25 Feb 18 a les 23:42.
Punt esmenat
2.1

Tipus d'esmena
Eliminació

Justificació
Eliminar menció a "la comunidad autónoma de Catalunya" i deixar-hi només Catalunya.
19
vots
inprogress
Proposta (#3): Esmena 3
Escrit per capita el 25 Feb 18 a les 23:43.
Punt esmenat
Nou punt: article 20

Tipus d'esmena
Addició

Text proposat
Artículo 20. La Coordinadora Territorial.

1. La Coordinadora General es un órgano colegiado de Pirates de Catalunya, con carácter de coordinación y comunicación interterritorial del partido.

2. Serán miembros de esta Coordinadora:
a. El Coordinador Territorial.
b. Los Coordinadores Locales.

3. La duración del mandato de los miembros de la Coordinadora Territorial estará unida a la del cargo por la que son miembros.

4. Ningún miembro de la Coordinadora Territorial tendrá más de un voto. Se permitirá a las Asambleas Locales elegir a un representante para la Coordinadora, diferente al Coordinador.

5. La Coordinadora Territorial se reunirá con una periodicidad mínima trimestral. Las reuniones serán abiertas a todos los miembros del partido, con derecho a palabra, pero sin voto. Se deberá habilitar, de manera obligatoria, la opción de participación no presencial.

6. Los acuerdos de la Coordinadora Territorial se tomarán por votación libre y secreta. Todos sus miembros poseerán un voto y será necesaria una mayoría simple para la toma de decisiones.

Inclou esmenes vinculades al següents punts:

17.1. Afegir "La Coordinadora Territorial".
18.1.g.iii. Afegir "Coordinadora Territorial".

Justificació
És necessari dotar al partit d'un espai exclusivament territorial per a la comunicació i treball municipal, evitant emprar la Coordinadora General per a aquesta finalitat. La Coordinadora General ha de ser exclusivament política i executiva, mentre que aquesta Coordinadora ha de facilitar la col·laboració i el creixement municipalistes.
16
vots
inprogress
Proposta (#4): Esmena 4
Escrit per capita el 25 Feb 18 a les 23:44.
Punt esmenat
18.1

Tipus d'esmena
Substitució

Text proposat
La Asamblea General está constituida por el conjunto de sus miembros, que podrán actuar directamente o por medio de compromisarios. Sus decisiones deberán seguir lo previsto en el artículo 18.6 para garantizar el derecho de participación de todos sus miembros. Esta Asamblea, órgano supremo del partido, tendrá las siguientes competencias:

Comporta esmenes addicionals als següents punts:

18.4. Eliminar "de los presentes".

18.6. Substituir per:
Las deliberaciones se realizarán mediante foros de discusión por la vía telemática y/o mediante encuentros presenciales. Las decisiones serán telemáticas, pudiéndose compatibilizar con voto presencial, siempre que se garantice la imposibilidad de doble voto. En su realización se velará por los derechos a la información y a la participación, siendo regidos sus plazos y procedimientos por lo establecido en el Reglamento Interno.

18.8. Substituir per:
Para la aprobación de cualquier cuestión que se considere de interés, la mayoría requerida será de dos tercios en votación de la Asamblea General; para los asuntos electorales la mayoría requerida será de dos tercios en dos votaciones separadas por un mes mínimo desde el cierre de la primera votación, siempre y cuando no sea un avance electoral, donde bastará una única votación.

19.9.b. Substituir per:
La mayoría simple de los votos emitidos en votación de la Asamblea General.

23.1. Substituir per:
La Asamblea Local está constituida por el conjunto de los miembros del partido que vivan en ese municipio, o que señalen en él su participación por motivos personales o laborales. Sus decisiones deberán seguir lo previsto en el artículo 23.6 para garantizar el derecho de participación de todos sus miembros. Esta Asamblea, órgano supremo de la Agrupación, tendrá las siguientes competencias:

23.6. Substituir per:
Las deliberaciones se realizarán mediante foros de discusión por la vía telemática y/o mediante encuentros presenciales. Las decisiones serán telemáticas, pudiéndose compatibilizar con voto presencial, siempre que se garantice la imposibilidad de doble voto. En su realización se velará por los derechos a la información y a la participación, siendo regidos sus plazos y procedimientos por lo establecido en el Reglamento Interno.

23.7. Substituir per:
La Asamblea Local podrá solicitar a la Asamblea General la expulsión de uno de sus miembros, debiendo obtener dicha petición el apoyo de dos terceras partes en la votación para aprobar la petición. Al miembro al que se le solicite la expulsión, se le deberá avisar efectivamente.

23.8. Substituir per:
Para la aprobación de asuntos de organización interna, su disolución o cualquier otra cuestión que se considere de interés, la mayoría requerida será de dos tercios.

24.5. Substituir per:
Podrán destituir cargos de la Coordinadora Local:
a. La mayoría simple de los votos emitidos en votación de la la Asamblea Local.
b. La mayoría simple de los votos emitidos en votación de la Asamblea General.
c. La mayoría simple de todos los miembros de la Coordinadora General.

25.2. Substituir per:
La Asamblea, órgano máximo de la Agrupación, podrá reunirse y votar presencialmente y/o de forma telemática, siguiendo los mismos principios y condiciones previstos en el artículo 22.6. Deberá reunirse, como mínimo, una vez cada tres meses, y el Orden del Día será realizado por el Coordinador Local, con los asuntos que hubieran solicitado cualquier miembro de la Agrupación.

25.5. Substituir per:
Podrán destituir al coordinador de barrio o distrito:
a. La mayoría simple de todos los miembros de la Coordinadora General.
b. La mayoría simple de los votos emitidos en votación de la Asamblea de barrio o distrito.
c. La mayoría simple de los votos emitidos en votación de la Asamblea Local.
d. La mayoría simple de los votos emitidos en votación de la Asamblea General.

27.7. Substituir per:
Podrán destituir al Coordinador de grupo:
a. La mayoría simple de todos los miembros de la Coordinadora General.
b. La mayoría simple de los votos emitidos en votación del grupo técnico.
c. La mayoría simple de los votos emitidos en votación de la Asamblea General.

30.2. Substituir per:
El importe mínimo de las cuotas a satisfacer por todos los miembros queda fijado en cero euros, quedando en manos de la Asamblea General, con acuerdo que alcance mayoría de dos tercios de los votos emitidos en votación, el cambio de la misma.

Justificació
Eliminar qualsevol vestigi que permeti prendre decisions en espais presencials si no hi ha una opció telemàtic en procediment i terminis adequats.
15
vots
inprogress
Proposta (#5): Esmena 5
Escrit per capita el 25 Feb 18 a les 23:45.
Punt esmenat
18.1.g.vi

Tipus d'esmena
Substitució

Text proposat
Grupos técnicos.

Justificació
S'amplia el poder de revalidació de l'Assemblea General. Cap àmbit del partit pot quedar sense possibilitat de ser revalidat per l'AG.
20
vots
inprogress
Proposta (#6): Esmena 6
Escrit per capita el 25 Feb 18 a les 23:46.
Punt esmenat
18.1.i

Tipus d'esmena
Substitució

Text proposat
Coaliciones electorales, salvo en las elecciones municipales ahí donde exista una Agrupación Local.

Justificació
Millor redactat. Abans no era clar.
10
vots
inprogress
Proposta (#7): Esmena 7
Escrit per capita el 25 Feb 18 a les 23:47.
Punt esmenat
5.c

Tipus d'esmena
Substitució

Text proposat
Al menos un 0,1% de los miembros o tres miembros, eligiendo el valor más bajo de los dos.

Justificació
Millor garantia de democratització de l'ordre del dia, emprant al regla dels tres pirates.
17
vots
inprogress
Proposta (#8): Esmena 8
Escrit per capita el 25 Feb 18 a les 23:48.
Punt esmenat
18.7

Tipus d'esmena
Eliminació

Justificació
No pot ser que es pugui expulsar a ningú sense un expedient disciplinari i per dues terceres parts dels assistents a una AG.
15
vots
inprogress
Proposta (#9): Esmena 9
Escrit per capita el 25 Feb 18 a les 23:48.
Punt esmenat
19.2.b

Tipus d'esmena
Eliminació

Justificació
El Coordinador Territorial no és un càrrec natural d'una junta. No necessita tenir responsabilitat ni representació del partit per a exercir com a CT. I també suposa un problema que el CT abandoni, ja que cal tornar a tocar la CA.

Comporta les següents esmenes vinculades:

19.5. Substituir per:
En caso de dimisión, se abrirá inmediatamente una votación telemática para elegir al sustituto, al que se podrán presentar también otros cargos de la Coordinadora, debiendo buscar también reemplazo para ellos, salvo cuandos estos se presenten a los cargos de Coordinador Territorial y Coordinador Organizativo. Hasta concluirse la elección, el Coordinador General o el Coordinador Territorial un vocal asumirá las funciones. La duración del mandato será la misma que la del resto de la Coordinadora.

19.6. Substituir per:
Ocupar el cargo de Tesorero es incompatible con ocupar un cargo de Coordinador de Agrupación Local.

19.8. Substituir per:
Un miembro de la Coordinadora Administrativa sólo podrá ocupar un cargo adicional si es el de Coordinador Territorial o Coordinador Organizativo, no pudiendo acumular ambos al mismo tiempo. El Coordinador General puede acumular ambos cargos, siempre que haya acuerdo de la Coordinadora Administrativa.

20.4. Substituir per:
Ningún miembro de la Coordinadora General tendrá más de un voto, a pesar de poder tener derecho por ocupar varios cargos de los indicados en el punto 2. En ese caso, se permitirá a la Coordinadora Territorial, a las Asambleas Locales y a los Grupos Técnicos elegir a un representante para la Coordinadora, diferente al Coordinador, a fin de poder hacer constar su posicionamiento propio.
19
vots
inprogress
Proposta (#10): Esmena 10
Escrit per capita el 25 Feb 18 a les 23:49.
Punt esmenat
19.14 - després d'aplicar esmenes tècniques

Tipus d'esmena
Addició

Text proposat
Además ostentará las funciones de Delegado de Protección de Datos.

Inclou les següents esmenes:

19.15. Afegir:
Las funciones de Delegado de Protección de Datos podrá ser delegado en otro miembro del partido o en una persona física o jurídica externa acreditada para ello por acuerdo de la Coordinadora Administrativa.

Justificació
Adaptació necessària per a la GDPR.
16
vots
inprogress
Proposta (#11): Esmena 11
Escrit per capita el 25 Feb 18 a les 23:50.
Punt esmenat
19.16

Tipus d'esmena
Addició

Text proposat
16. El Coordinador General ostentará las funciones del cargo de Coordinador Organizativo.

17. El cargo de Coordinador Organizativo podrá ser ostentado por cualquier miembro, con acuerdo de la Coordinadora Administrativa y conformidad del Secretario, siendo elegido mediante voto libre y secreto de entre todos los miembros del partido que se postulen.

18. El Coordinador Organizativo será el responsable de la supervisión del funcionamiento del partido, del cumplimiento de objetivos y planificaciones, así como de la coordinación y comunicación entre los diferentes órganos y grupos del partido.

També modifica les esmenes relacionades amb els punts 19.5 i 19.8 per afegir-hi "Coordinador Organizativo".

Incorpora esmenes vinculades:

20.2.c. Afegir-hi "El Coordinador Organizativo".

20.5. Afegir-hi:
En caso que las funciones del Coordinador Organizativo sean asumidas por un miembro de la Coordinadora Administrativa, el punto 4 no aplicará a la persona que ostente dichas funciones.

27.4.d. Eliminar "Dinamización interna".

Justificació
Creació d'un nou rol per a designar una persona responsable de l'organització del partit, en tant que responsable de conèixer l'estat dels grups tècnics, territorials (coordinant-se amb el Coordinador Territorial) i treballar per a assegurar que el partit té totes les seves necessitats cobertes.
21
vots
inprogress
Proposta (#12): Esmena 12
Escrit per capita el 25 Feb 18 a les 23:51.
Punt esmenat
19.19

Tipus d'esmena
Addició

Text proposat
El Coordinador General será considerado Portavoz de refuerzo en caso de no disponibilidad del resto de Portavoces electos en un momento dado.

Justificació
Formalitzar el paper del CG com a portaveu.
18
vots
inprogress
Proposta (#13): Esmena 13
Escrit per capita el 25 Feb 18 a les 23:51.
Punt esmenat
20.2.h

Tipus d'esmena
Addició

Text proposat
El Coordinador de Grumets.

Justificació
Cal incorporar a Grumets a la CG, per a fer que les joventuts també tinguin un paper polític.
17
vots
inprogress
Proposta (#14): Esmena 14
Escrit per capita el 25 Feb 18 a les 23:52.
Punt esmenat
20.14

Tipus d'esmena
Substitució

Text proposat
En caso de tomar una decisión de urgencia, siempre en beneficio del partido, la Coordinadora deberá de informar a la Asamblea General, pudiendo esta revalidar o rechazar la decisión a petición de:
a. Al menos un miembro de la Coordinadora Administrativa.
b. Al menos un miembro de la Coordinadora General.
c. Al menos un 0,1% de la afiliación o tres afiliados, eligiendo el valor más bajo de los dos.

Justificació
Millor redacció sobre qui pot demanar la validació d'una decisió d'urgència de la CG.

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Contingut sindicat